The Masked Singer: Carlo Boszhard doet opvallende onthulling over regels panel

Door Robin Heerkens
Carlo Boszhard

Lijkt het misschien alsof de teams van The Masked Singer net doet alsof ze niet weten wie er in de kostuums zitten? Het is soms toch overduidelijk welke BN'er er in zo'n pak zit. Nou, daar is een verklaring voor, vertelt panellid Carlo Boszhard aan Veronica Superguide.

Ja, hij hoort die kritiek wel vaker: dat panel speelt het spelletje lekker mee en doet natuurlijk wel eens alsof ze niet direct weten welke BN'er in zo'n extravagant, hysterisch kostuum zit. Maar er is helemaal niets van waar, legt Carlo uit. Er zijn eigenlijk twee duidelijke redenen voor.

Boxen

Wij kijkers thuis krijgen een perfect gemixt product voorgeschteld, inclusief kraakhelder geluid. Tijdens de opnames, in de studio, is dat wel anders. Daar is het allemaal veel bombastischer voor de mensen in het publiek - dus ook voor het panel. “Door de boxen in de studio kunnen we de stem minder goed horen."

Hints mogen niet mee naar huis

En misschien nog wel een belangrijkere reden: het oh zo belangrijke hintsboekje, waarin de panelleden al hun verdenkingen noteren, gaat niet mee naar huis. "Alle hints schrijven we op in een boekje, maar dat boekje gaat na de show weer dicht. En omdat we het huiswerk niet mee naar huis nemen, kunnen we tussendoor ook niet googelen.”

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.