The Crow-remake raakt hoofdrolspeler en regisseur kwijt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Crow-remake raakt hoofdrolspeler en regisseur kwijt

The Crow-remake raakt hoofdrolspeler en regisseur kwijt

|
|

Laatste update:

Pogingen om een remake van de cultfilm The Crow uit 1994 te maken mislukken al sinds 2008. Maar in augustus 2016 leek het toch echt serieus te worden toen Jason ‘Aquaman’ Momoa en regisseur Corin Hardy bekend maakten dat zij samen die langverwachte nieuwe versie van de cultklassieker uit 1994 gingen maken. Maar nu is het tweetal dus opgestapt. Fans van de film worden voor de zoveelste keer blij gemaakt met een dode kraai.

Ruzie tussen distributeur en producent

Deadline meldt dat de steracteur en de regisseur eieren voor geld kozen nadat distributeur Sony het aan de stok kreeg met producent Samuel Hadidia, omdat deze op financieel gebied zijn zaakjes niet voor elkaar zou hebben. Sony dreigde zich terug te trekken als distributeur en daarmee was voor Momoa en Hardy de maat vol. Dat geeft aan dat er achter de schermen waarschijnlijk al langer het één en ander broeide. Productie van de film zou al deze zomer van start gaan in Budapest. Gelukkig hebben we het fan-artwork nog:

Uit de dood herrezen wreker

In The Crow speelde Brandon Lee rockmuzikant Eric Draven, die terugkeert uit de dood om wraak te nemen op zijn moordenaars. De duistere film is vooral berucht omdat Lee overleed toen de opnames nog bezig waren, net zoals dat ook met zijn vader Bruce Lee was gebeurd tijdens het filmen van Game of Death. Helemaal bizar was dat Lee junior werd neergeschoten tijdens de opnames met een pistool waar alleen losse flodders in hadden moeten zitten. Daardoor zou je op zich al denken dat er een vloek op The Crow rust, en door de vele mislukte pogingen om deze uit de dood herrezen wreker weer nieuw leven in te blazen lijkt het daar nog meer op.
The Crow-remake raakt hoofdrolspeler en regisseur kwijt

Momoa en Hardy hadden veel zin om samen aan de remake te beginnen, zoals te zien op bovenstaande instagram-post. Maar het mocht dus niet zo zijn. Jason Momoa houdt het wat betreft comic book-verfilmingen nu maar bij Aquaman, wat deze kerst uitkomt. Van Corin Hardy verschijnt later dit jaar de griezelfilm The Nun, een spin-off van The Conjuring 2.

Lees verder