Ter ere van Puppydag: onze 9 favoriete puppy's in films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ter ere van Puppydag: onze 9 favoriete puppy's in films

Ter ere van Puppydag: onze 9 favoriete puppy's in films

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is vandaag Puppydag. Dit vieren we met een lijstje van onze 9 favoriete films met de kleine, fluffy viervoeters in de hoofdrol.

Marley & Me

John koopt een puppy voor Jenny, omdat hij nog niet weet of hij kinderen wil. Ze adopteren de schattige Labradorpup Marley van amper zes kilo, die in een oogwenk uitgroeit tot een kolos van 50 kilo vol ongeremde energie en die het huis van de Grogans omtovert in een rampgebied.

101 Dalmatiers

De vreselijk gemene Cruela DeVil (Cose) heeft haar oog laten vallen op een fraai nest Dalmatiër-pups. Haar onhandige handlangers Jasper en Horace weten de pups te stelen en de vertederende diertjes gaan een toekomst als bontjas tegemoet.

Beethoven

Op een dag belandt er in het huis van Grodin, vader van een Amerikaans modelgezin, een sint-bernardspup die door de kinderen direct in de familie wordt opgenomen. Het schattige hondje groeit echter op tot een kwijlende lobbes van ruim 90 kilo, die niet altijd even voorzichtig omspringt met Grodins dierbare spulletjes, wat de heer des huizes tot wanhoop drijft.

Air Bud

Vriendjes zijn niet voorradig en dus slijt Jodh z'n dagen alleen op een basketbalveldje. Op een dag ontmoet Josh echter de Golden Retriever Buddy, en deze zwerver blijkt reuze gek te zijn op basketbal. Bud en Josh trainen heel veel samen en beiden worden gevraagd voor het shoolteam. Het duo is vervolgens zo succesvol dat Bud's oude (en gemene) eigenaar hem weer komt claimen.

Hachi

Een man vindt een Akita-puppy op een treinstation en neemt hem mee naar huis. De twee wandelen iedere dag samen naar het station en als Parker ’s avonds weer aankomt, zit Hachi hem al op te wachten. Zo ook op de dag dat Parker op de universiteit een hartaanval krijgt en niet meer thuiskomt. Hachi weet van geen wijken en is de volgende dag weer precies op tijd terug op zijn vaste plekje bij het station, speurend naar zijn baasje. Het trouwe dier houdt dit vol tot aan zijn dood, negen jaar later.

Benji: Off The Leash!

De gemene Kendrick fokt zwarte honden en heeft dus geen boodschap aan een wit exemplaar. Zijn zoontje Whitaker redt de puppy, die ook hulp krijgt van een andere hond en een papegaai. Na jaren komt de kleine er achter dat zijn moeder weg is en samen met zijn vriendjes gaat hij op zoek naar haar.

Lassie

De Tweede Wereldoorlog staat op uitbreken en de mannen trekken allemaal het leger in. Zo ook Lynch, de vader van Mason, die alleen achterblijft met zijn hond Lassie. Wanneer het verwende rijke meisje Odgers haar oog op de fraaie Schotse collie laat vallen, moet Mason afscheid nemen van Lassie. Een fraaie, degelijke nieuwe Lassie-film, maar de allerjongsten moeten wel enkele deprimerende scènes verwerken. 

Frank en Frey

Nadat zijn moeder is gedood door een jager, vindt de jonge vos Frey onderdak bij een oude vrouw. Hij sluit vriendschap met de jonge hond Frank en samen beleven ze allerlei avonturen. Naarmate ze ouder worden, komen er spaningen: Franks baas wil de vos dood en Frank is nu eenmaal een jachthond... 

Lady en de Vagebond

Vagebond lijdt geen luxe leven als Lady gewend is, maar problemen thuis doen Lady besluiten met Vagebond op te trekken. Het tweetal komt echter in de grootste problemen terecht.

Lees verder