Te gek! LEGO komt met radiografisch bestuurbare Batmobile

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Te gek! LEGO komt met radiografisch bestuurbare Batmobile

Te gek! LEGO komt met radiografisch bestuurbare Batmobile

|
|

Laatste update:

Een radiografisch bestuurbare Batmobile van LEGO… Daar ben je nooit te oud voor! Toch, jongens? Jongens?

Batman is één van de bekendste superhelden ter wereld, en niet alleen een ster in de films van DC Comics. Hij is ook belangrijk in het LEGO-universum, getuige zijn rol in de LEGO Movie en de LEGO Batman Movie. De Deense speelgoedfabrikant zet hoog in op de superheld, en komt met een radiografisch bestuurbare Batmobile!

Het voertuig is een stuk kleiner dan de nieuwe Hogwarts-set van Harry Potter, maar je kunt ‘m wél via een app besturen!

De Batmobile lijkt op een kruising uit de ‘Tumbler’ uit The Dark Knight, en de gepantserde wagen uit Suicide Squad. Batmans bolide heeft geen normaal stuur: je bestuurt hem als een rupsvoertuig, door de linker- en rechterwielen te laten draaien.

Handig!

Ideaal om je kat mee te terroriseren (het is immers Internationale Kattendag!). Met een paar  kleine aanpassinkjes (daar is het LEGO voor) komt Batman je voortaan gewoon de krant of een lekker drankje brengen.

De Batmobile is nu nog alleen handmatig te besturen, maar LEGO wil de app (Powered Up) later dit jaar uitbreiden. Hierdoor valt het wagentje te programmeren, en kun je hem stunts laten uitvoeren (of dus een versnapering laten brengen).

LEGO Movie 2

De App-Controlled Batmobile kost om en nabij de 100 euro. Da’s inderdaad niet mals, maar Batman-fans hebben het makkelijker dan Harry Potter-liefhebbers. De reusachtige mega-Zweinstein-set kost je bijna 500 euro!

We zien LEGO Batman in februari 2019 trouwens weer terug, in LEGO Movie 2: The Second Part. Een vervolg op de LEGO Batman Movie staat ook in de planning, maar het is nog niet bekend wanneer deze verschijnt.

Lees verder