Succesvol horrorseizoen compleet met Don't Breathe

Veronica Superguide logo
Succesvol horrorseizoen compleet met Don't Breathe

Succesvol horrorseizoen compleet met Don't Breathe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De horrorfilm Don't Breathe is al na één dag in de zwarte cijfers beland nadat het vrijdag met afstand de best bekeken film in Amerikaanse bioscopen werd.

Don't Breathe nu al winstgevend

Regisseur Fede Alvarez (Evil Dead) besloot voor zijn nieuwe horrorfilm Don't Breathe minder zwaar op bloed en special effects te leunen, waardoor hij dus ook een minder groot budget nodig had. Don't Breathe kostte nog geen tien miljoen euro om te maken, maar bewijst maar weer eens dat je geen vermogen hoeft uit te geven om een goede film te maken. Don't Breathe krijgt momenteel een 8,0 op IMDb en scores van 87% (recensenten) en 86% (publiek) op Rotten Tomatoes. Het is met afstand de film met de grootste omzet in de Amerikaanse bioscopen van afgelopen vrijdag. Met ruim 10 miljoen dollar laat het films als Suicide Squad (3,2 miljoen) Sausage Party (2,2 miljoen) ver achter zich. Nou draaien die films natuurlijk al langer en mogen zij al totale omzetten van respectievelijk 274 en 74 miljoen noteren, maar voor Don't Breathe betekent het in ieder geval dat de film na één dag al meer heeft opgebracht dan het produceren ervan kostte.

Succesvol horrorseizoen compleet met Don't Breathe

Succesvol horrorseizoen

Het succes van Don't Breathe vormt ook een passend einde van een succesvolle zomer voor horrorfilms. The Conjuring 2 bracht wereldwijd al 320 miljoen dollar op, en zowel Lights Out als The Purge: Election Year bracht meer dan 100 miljoen in het laatje. Misschien zijn de horrorfilms dit seizoen een succesvolle vervanging geweest voor de tegenvallende blockbusters waar deze zomer ook om bekend zal komen te staan. Films als Ben-Hur, Independence Day: Resurgence en Ghostbusters presteerden allen onder de maat. Don't Breathe moet in de Nederlandse bioscopen nog in première gaan, en wel op 29 september. Hieronder nog eens de trailer!

Lees verder