Annemiek in Steenrijk, Straatarm

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Annemiek in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm: ’Wat een warme mensen!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Kijkers van Steenrijk, Straatarm waren woensdagavond opgelucht! Dit keer waren er eens géén patserige influencers te gast. Kijkers leefden enorm mee het gezin van Annemiek én de ‘steenrijke’ Yuri en Patrick.

Yury en Patrick kochten een vervallen villa op het Griekse eiland Corfu en toverden het om tot een zomers paleis. De twee bouwden een prima carrière op, totdat ze zich afvroegen waarom ze eigenlijk nog zo hard werkten. Sindsdien wonen de twee lekker relaxt in Griekenland.

Steenrijk, Straatarm: ’Wat een warme mensen!’

In Noord-Holland is het leven van Annemiek en haar kinderen totaal anders. Annemiek vertelde dat haar huwelijk erg slecht was, ook al had de buitenwereld dat niet in de gaten. “De kinderen waren bang van hun vader. Omdat je niet wist: ‘Is papa vandaag lief, of is hij niet lief?’ Ik ben niet snel bang, maar ik was wel bang voor de kinderen.”

In andere relaties werd Annemiek soms zwaar mishandeld, en liep ze rond met gebroken botten omdat ze niet naar het ziekenhuis mocht. Hieraan hield de moeder letsel over, waardoor ze niet meer kan werken.

Terwijl Annemiek en haar kinderen gillen van geluk in de Griekse villa, hebben Yuri en Patrick een probleem. Ze herkennen op de foto’s van Annemieks huis drie kinderen, maar later lijkt één van de kids ineens en meisje. ‘Het zal toch niet zo zijn dat één van de kindjes overleden is? Dat kwartje valt nog niet helemaal.’ Wat ze natuurlijk niet weten is dat Annemieks dochtertje Linde werd geboren als jongetje.

Positieve Steenrijk, Straatarm

Yury en Patrick hoeven nooit echt op geld te letten en de paniek slaat een beetje toe als ze zien dat ze 80 euro mogen besteden in een week. “Dat is één avondje uit eten in Griekenland! Een lunch!” Het stel vreest een vreselijke ‘reality-check’. Die krijgen ze: financieel, maar óók op persoonlijk vlak. Ze praatten met de psycholoog van Linde, die vertelt dat ze gepest wordt op school.

Kijkers waren vooral onder de indruk van het warme gezin van Annemiek, en de manier waarop ze hecht met elkaar omgaan. Patrick en Yury waren vooral blij dat het gezin een weekje lang kon bijtanken in weelde. “Ik zou niet weten hoe ik elke week rond zou moeten komen van 80 euro, en jij doet het maar gewoon.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In dit seizoen van Steenrijk, Straatarm zijn kijkers niet altijd te spreken over de ‘steenrijke deelnemers’ van het realityprogramma. Sommigen lijken vooral hun dure lifestyle te showen, terwijl andere ‘influencers’ zomaar mee blijken te vallen.

Lees verder