Star Trek en 24-actrice Annie Wersching op 45-jarige leeftijd overleden

Annie Wersching is gisteren overleden. De actrice was vooral bekend door haar rol in 24, maar speelde daarnaast in talloze series als Star Trek en The Vampire Diaries. Annie is 45 jaar geworden. 

Annie Wersching

"Sinds vandaag zit er een groot gapend gat in de ziel van onze familie, maar ze heeft ons de middelen nagelaten om het te vullen", schrijft haar man Stephen Full in een verklaring. Annie overleed aan de gevolgen van kanker. "Ze heeft ons geleerd om niet te wachten op avontuur. 'Ga het zoeken. Het is overal.' En we zullen het vinden ook." De actrice laat drie zoons na: Freddie, Ozzie en Archie.

Lang cv

De roodharige actrice dook in talloze films en vooral series op, maar het meest bekend werd ze door haar rol als Renee Walker in het zevende en achtste seizoen van 24. Maar serieliefhebbers kunnen haar ook kennen als de moeder van Stefan en Damon Salvatore in The Vampire Diaries.

Geschokte reacties

24-collega Kiefer Sutherland reageert geschokt op het nieuws van haar overlijden. "Annie was een van de beste acteurs met wie ik mocht werken, en mijn vriendin. Mijn hart breekt voor haar jonge gezin. We zullen haar blijven herdenken als een prachtig mens", schrijft hij op Twitter. Ook 24-regisseur Jon Cassar is er kapot van: "We zijn een prachtige ziel, een vriendin, talent en de beste moeder en echtgenote verloren."

Strijd tegen kanker

Annie streed al drie jaar tegen kanker. Ondanks haar ziekte is ze nooit gestopt met acteren. Ze speelde nog de rol van Julia Brasher in de tv-serie Bosch, kroop in de huid van Borg Queen in Star Treck: Pickard en was te zien in politieserie The Rookie als Rosalind Dyer. 

Bron: ANP/Veronica Superguide