• RTL

Gestoorde ex in Zeeman Confronteert Stalkers: ‘When I merk that you have a new man, ik sla je helemaal dood’

Zeeman Confronteert

Wederom een heftige aflevering van Zeeman Confronteert: Stalkers. In deze aflevering gaat het over Fonsy die wordt gestalkt door haar ex Benno. Maar zij is niet de enige die wordt lastiggevallen, ook haar werkgevers Eric en Yasinee worden gestalkt.

Benno intimideert én vernielt. “We hebben hier gewoon te maken met een extreem intimiderende situatie”, vertelt Thijs Zeeman. Ruiten worden ingegooid, banden van auto’s worden lek gestoken en Eric is zelfs bijna aangereden. Er is al acht keer aangifte gedaan, maar de politie doet niets. “Ze laten niks van zich horen.”

Controle over haar leven

Fonsy en Benno leren elkaar in Thailand kennen. Benno neemt haar vervolgens mee naar Nederland en controleert vervolgens haar hele leven. Zij moet luisteren en het liefst binnen blijven. Uiteindelijk vindt ze een baan bij het Thaise restaurant van Eric en Yasinee, waar Benno geregeld met Fonsy kwam. Uiteindelijk raakt Fonsy bevriend met het stel.

Het loopt compleet mis tussen Fonsy en Benno. Hij mishandeld haar, ze voelt zich machteloos en heeft het gevoel dat ze er helemaal alleen voor staat. Fonsy komt regelmatig overstuur op haar werk en Eric en Yasinee helpen haar. Ze pakt haar spullen en trekt bij ze in.

“Ik wil Fonsy terug”

Voor Benno is dit reden genoeg om ook het leven van Eric en Yasinee te vernietigen. Hij geeft aan dat hij 5000 euro wil, voor de kosten die hij voor Fonsy gemaakt zou hebben. Eric stelt een contract op waarin staat dat hij die 5000 euro betaalt in ruil voor ‘rust, veiligheid en leefbaarheid’. Hiermee gaat Benno akkoord.

Maar Benno houdt zich totaal niet in dit contract. Benno stuurt dreigende audioberichten in gebrekkig Engels naar Fonsy: “Stap in the airplane en fly back to Thailand”.

Blijf van mijn lijfhuis

Benno vormt een steeds groter gevaar. Uiteindelijk komt Fonsy via slachtofferhulp in een blijf van mijn lijfhuis. Maar Benno blijft Eric en Yasinee stalken, omdat Benno wil weten waar zijn ex is en contact met haar wil. Hierdoor voelt Fonsy zich erg verdrietig en schuldig over. Ook blijft hij dreigende berichten sturen: “When I merk that you have a new man, ik sla je helemaal dood. There is no hospital that can you help.”

De confrontatie

Thijs wil de ziekelijke Benno confronteren met zijn gedrag. Maar het is lastig om contact met hem te krijgen. Als hij een afspraak probeert te maken, belooft hij tegenstrijdige dingen. Maar niets stopt hem. Wel is Eric opnieuw uitgenodigd om aangifte te doen en de gemeente en burgermeester zijn ingelicht. Zij gaan extra aandacht aan de zaak geven.

Zeeman Confronteert: Stalkers zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.