Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Hier heeft Paula natuurlijk ook niets aan’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de tiende en elfde aflevering van MAFS.

Door Robin Heerkens
Sonny en Dylan MAFS

In huize-Sonny en Dylan werd opgelucht ademgehaald: dit is de laatste week dat we het over Martijn en Nicole moeten hebben. De mannen zijn er wel een beetje klaar mee en willen dolgraag definitief ciao ciao zeggen tegen deze twee. “Ze kwamen allebei om te winnen”, zegt Sonny over het eindgesprek waarbij de ringen uit werden gedaan. De verwijten naar elkaar, compleet verschillende verhalen hebben: “koppig als altijd”, vindt Sonny. “Ze keken elkaar ook niet echt aan. Heel ongemakkelijk. Martijn las zijn tekst nogal nonchalant en arrogant van zijn mobieltje af. Dat kwam erg onpersoonlijk over.” Dat hij vertelde Nicole nog best als vriend te willen zien, gaat er bij Dylan totaal niet in. “Onzin natuurlijk. Ik kreeg sterk het idee dat met name Martijn zich goed en ‘netjes’ voor wilde doen tegenover de camera. Maar dit is niet hoe hij echt is. Natuurlijk hebben ze een hekel aan elkaar.

Advies aan de experts

Sonny en Dylan hebben ook nog een tip voor de experts om Martijn en Nicole-situaties te voorkomen – of eerder te herkennen, natuurlijk. Dylan: “Het was fijn dat Patrick toegaf dat ze echt blunderden met deze match, maar hij had er veel dichter op moeten zitten.” “Heel Nederland zag tijdens de bruiloft al dat het niet goed zat en dat ze veel te veel op elkaar lijken”, gaat Sonny verder. “Door bijvoorbeeld ook gesprekken in te plannen met de expert op de dag van het huwelijk zelf, kun je veel sneller zien of iets fout dreigt te gaan. En dan kun je eerder ingrijpen. En nog zo’n moment: na de eerste nacht samen slapen, vóór de huwelijksreis. Ga als experts dan ook nog even om de tafel zitten om te kijken hoe iedereen erin zit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Remco en Paula MAFS
© RTL

Paula en Remco

Patrick heeft het er maar druk mee: de expert moest deze week ook aan de bak bij een ander ‘probleemkoppel’, Paula en Remco. Het ongemak droop nog net niet van het beeldscherm af. Sonny, lachend: “Ik kan hier niet naar kijken! Zijn we eindelijk van Nicole en Martijn af, komen Remco en Paula!” Dat Paula voor de camera’s – waar Remco dus niet bij was – aangaf dat ze hoopt dat hij héél rustig aan doet, gaat er echt niet in bij Sonny. “Waarom doe je hier in hemelsnaam aan mee? MAFS is geen programma om het heel rustig aan te doen. Je moet elkaar juist ontdekken op alle mogelijke manieren.” Dylan is het daar mee eens. “Dit is niet het juiste programma voor je.” Wat is nu eigenlijk het grootste probleem bij Remco en Paula? Waarom vallen er zoveel ongemakkelijke stiltes? Dylan: “Ze zijn niet eerlijk tegen elkaar, daar gaat het enorm fout.” Hij doelt op het gesprekje met Patrick, waarin Remco zegt dat-ie het niet echt fijn vond dat Paula hem bij de bruiloft slechts een kusje op de wang gaf. “Dit is niet meer te redden”, valt Sonny hem bij. “Remco lijkt wel een dood vogeltje, er komt bijna niks meer uit. Alsof hij helemaal overrompeld is door haar.” Toch vindt hij dat Remco ook best in de spiegel mag kijken. “In een eerdere aflevering gaf-ie aan dat hij het wel oké vond, dat kusje op de wang. En als Patrick erbij is komt er opeens uit dat-ie dat eigenlijk best vervelend vond. Daar heeft Paula natuurlijk ook niets aan.

‘Deur dichtgegooid’

Dylan denkt dat deze match in een héél vroeg stadium al ‘klapte’. Dat ligt volgens de oud-deelnemer vooral bij Paula, op de dag van het huwelijk. “Ze heeft in de eerste zeven seconden al de deur dichtgegooid. Je merkte aan alles dat Remco gewoon niet aan haar verwachtingen voldeed.

Sonny’s onderbuikgevoel

Zoals elke week – vaste lezers voelen ‘m al aankomen – checken we altijd Sonny’s onderbuikgevoel. Dat zegt eigenlijk al van begin af aan dat François en Wilfred niet meant to be zijn. De heren gingen deze week samenwonen, maar Sonny ziet de boel nog niet in vuur en vlam staan. “Kijk, ze gaan wel fijn met elkaar om, maar ik denk dat ze vooral zo doen in de hoop dat er dan iets ontstaat. Ze willen het wél heel graag, denk ik, maar ik vrees dat dat ‘verliefde pubers’-gevoel er gewoon nooit gaat komen.” De mannen voelen allebei een beetje hetzelfde bij een ander koppel, Wichian en Loes. Dylan: “Ik krijg een beetje het Astrid en Sander-gevoel. Die waren in hun seizoen ook wel leuk met elkaar, maar die fysieke aantrekkingskracht zat er niet. Dat mis ik bij Loes en Wichian ook, die vlam. Misschien een idee dat Eveline ook bij hen langskomt met een blinddoekje en een veertje!” Sonny ziet ook nog geen liefdesmatch. “Ze praten wel veel, ook over zware onderwerpen, maar komt het ook echt bij hen binnen? Ook vond ik het voor Loes nogal heftig dat Wichian aangaf eigenlijk met niemand te praten over de heftige dingen die hij meemaakte bij defensie. Dat moet hij natuurlijk zelf weten, maar dan gooi je toch wel een emotionele deur dicht bij je partner.

De heren blijven ergens wel hoop houden dat dit nog iets kan worden: Loes en Wichian hebben allebei erg veel meegemaakt, dus duurt het bij hen misschien wat langer om zich helemaal over te geven.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Maarten en Richelle MAFS
© Nander de Wijk/NT Visuals en RTL

‘Daar is zeker wat gebeurd’

Hoe hangt de vlag erbij in kamp-Cathalijne en Laura? Onze experts vinden het nog een beetje lastig om hoogte te krijgen van de slagingskansen van de dames. We kijken vooral uit naar hun huwelijksreis. Al herkennen ze al wel iets van hun eigen match, vorig seizoen. “Ze zijn al wel heel aanrakerig, lekker fysiek met elkaar. Dat kan een goed teken zijn voor de toekomst”, aldus Dylan. Dat ándere jonge koppel, Maarten en Richelle, gaat ondertussen erg lekker. Sonny: “Expert Eveline is écht een heldin. Dat veertje en die blinddoek van haar hebben zo te zien een hoop in werking gezet. Maarten had zúlke straaloogjes, daar is zeker wat gebeurd.” Ook Dylan zag de boel in vuur en vlam staan. “Het zijn allebei mensen die héél veel nadenken, vermoed ik, maar het lijkt erop dat ze minder in hun hoofd zijn gaan zitten en meer met hun fysieke gevoel bezig zijn geweest.” “Het was voor het eerst ook niet ongemakkelijk om naar ze te kijken!”, vult Sonny aan. Ligt er ook een valkuil op de loer voor dit koppel? Dylan denkt van wel. “Hopelijk gaan ze niet té snel en konden ze ook even genieten van de stap die ze zojuist hebben gezet voordat ze meteen wéér een grote stap zetten.

Patricia en Stephan

De makers gingen dit seizoen ook voor een soort ‘noodgreep’: omdat Martijn en Nicole er zo snel uitvlogen, kwam er ruimte vrij voor een gloednieuw koppel. Patricia en Stephan gaan nu héél snel het MAFS-traject in. Wat is de eerste indruk van de mannen? “Wat fijn dat we wat meer zagen van hun leefwereld”, vindt Dylan, die dat miste bij de originele kandidaten. Die gingen er meer als groep in en werden ook niet thuis overvallen door Carlo Boszhard. “We moeten Stephan en Patricia natuurlijk nog leren kennen, maar qua uiterlijk vind ik ze goed matchen.” Sonny vindt het ook een “knap koppel”. Hij schrok wel een beetje. “Ik begreep dat ze maar drie weken hebben om zich voor te bereiden op het huwelijk. Wij wisten het zes weken van te voren en daar schoot ik al helemaal van in de stress. Ik heb nu al respect voor deze twee.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.