Sluit de Tour De France af met de beste fietsscènes op het witte doek!

Veronica Superguide logo
Sluit de Tour De France af met de beste fietsscènes op het witte doek!

Sluit de Tour De France af met de beste fietsscènes op het witte doek!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nog even, en dan start de slotrit van de Tour De France 2018. Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk hebben dapper gestreden, maar Geraint Thomas zal de Ronde Van Frankrijk dit jaar winnen (of er moet iets heel raars gebeuren). Tijd om eens te kijken naar geweldige fietsscènes in films!

Project A

In Project A (1983) Jackie Chan Dragon Ma: een brigadier van de waterpolitie. Eén van zijn collega’s probeert militaire wapens te verkopen aan gevaarlijke piraten. Dragon probeert te achterhalen wie er achter zit, en dropkickt hele volksstammen het licht uit de ogen. Daarnaast zit er een zéér gave fietsachtervolging in Project A!

Wat een stunts! Volgens Katie Melua zijn er 9 miljoen fietsen in Beijing, maar kort na de opnames van Project A waren het er nog maar 32! 

Napoleon Dynamite

Iedereen heeft wel eens in de klas gezeten bij iemand die een ge-wel-di-ge fiets had! Als ónze barrels veren in de voorvork hadden, en 21 versnellingen, wierpen we ons vast de hele dag van schansen af!

Bij nader inzien...

Butch Cassidy & The Sundance Kid

Naast verstand van bank- en treinovervallen kent Butch Cassidy de kortste weg naar een vrouwenhart: de fiets! Paul Newman probéért een redelijk normaal leven te leiden, wat onmogelijk is geworden door zijn indrukwekkende strafblad.

Uiteindelijk voelt zijn liefje, Etta, het einde naderen voor Cassidy en zijn kompaan The Sundance Kid (Robert Redford). Ze laat het duo achter, omdat ze wéét dat dit verhaal geen vrolijk einde krijgt. Dankzij de fiets was het leven tenminste éventjes normaal.

Turks Fruit

Monique van de Ven en Rutger Hauer vieren (hier nog) het leven, op de fiets in Amsterdam. Hoewel je dit soort fratsen tegenwoordig niet meer hoeft te proberen. Of toen misschien ook al niet?

De onbezorgdheid, de joie de vivre en de beroemde muziek van Toots Thielemans maken deze opname één van de mooiste fietscènes ooit. Turks Fruit is nog altijd de best bezochte Nederlandse film ooit. Er is maar één fietsscène waar zelfs Paul Verhoeven niet aan kon tippen...

E.T. The Extra-Terrestrial

Volgens velen is de ‘vliegende fiets’ uit E.T. één van de beste filmscènes ooit, zelfs als je de fiets buiten beschouwing laat. Elliott ontdekt een vriendelijke alien met magische krachten, en probeert hem op weg naar huis te helpen. E.T. heeft verstand van mooie plaatjes, want het duo vliegt vlak voor een volle maan langs.

De rest is filmgeschiedenis!

Lees verder