Sis van Rossem

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sis van Rossem
BN'ersTV

Sis van Rossem (77) overleden

|
|

Laatste update:

Kunsthistorica Sis van Rossem is overleden. Het maandblad Maarten!, rond haar broer Maarten van Rossem, maakte dit zojuist bekend. Sis van Rossem schreef veel over kunstgeschiedenis (o.a. in Maarten!) en was bij het grote publiek vooral bekend uit het programma Hier zijn de Van Rossems.

In Hier zijn de Van Rossems reizen de broers Maarten en Vincent van Rossem samen met hun zus Sis naar verschillende Nederlandse steden. Ze verkennen de geschiedenis, mooie plekjes én geven hun ongezouten mening over de plaatsjes. Sis was misschien wel de meest norse Van Rossem, en dat was een behoorlijke prestatie (ook al dacht ze daar zelf anders over).

Volgens het overlijdensbericht kwam Sis van Rossem op 2 mei ten val in haar eigen woning. Na een verblijf in het ziekenhuis overleed ze in Utrecht, op 4 mei, op 77-jarige leeftijd.

Het achtste seizoen van Hier zijn de Van Rossems wordt momenteel uitgezonden op zaterdag. De komende weken zien we Sis (en Maarten en Vincent) haar visie nog geven op Amsterdam, Deventer én Lelystad. De opnames voor een negende reeks waren al in volle gang.

Je ziet Hier zijn de Van Rossems elke zaterdag op NPO2, rond 20:30 uur.

Lees verder