Sinterklaasintocht dit jaar in De Zaanse Schans

Sinterklaasintocht dit jaar in De Zaanse Schans

Twee miljoen toeristen can’t be wrong! Sinterklaas bezoekt eind dit jaar aan De Zaanse Schans! De pepernoten worden in november gestrooid tussen de windmolens en houten huisjes in Noord-Holland!

De Griekse/Turkse/Spaanse bisschop heeft waarschijnlijk de Lonely Planet er eens op nageslagen, en vermengt een zakenreis met een toeristische trip! De Sint komt aan in Zaandijk, waarna de stoet met Pieten richting De Zaanse Schans trekt.

Nare praktijken

In maart brak er nog lichte paniek uit, omdat geen enkele gemeente zich aan had gemeld om de intocht te organiseren. Boze tongen beweerden dat dit kwam door nare taferelen bij de intocht van vorig jaar.

Terwijl de goedheiligman zich klaarmaakte om in Dokkum aan land te gaan, blokkeerden boze Friezen de snelweg om anti-Zwarte Piet-activisten tegen te houden. Verschillende deelnemers aan de illegale blokkade moeten zich volgende week verantwoorden voor de rechtbank. Daarnaast komen ze natuurlijk in het Grote Boek te staan.

Kom maar binnen

Nadat de NTR meldde dat er nog geen kandidaten waren voor de intocht, reageerden vele gemeenten alsnog. Blijkbaar wisten ze niet dat ze de Sint moesten verleiden met een aanbod dat hij niet kon weigeren.

De Sinterklaasintocht van 2018 wordt op zaterdag 17 november uitgezonden. Het Sinterklaasjournaal, dat opbouwt naar het Sinterklaasfeest start op 12 november.