Het hek van de dam

Veronica Superguide logo
Het hek van de dam

SBS6 gaat slecht bekeken schapenshow niet van de buis halen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

SBS6' BN'er-programma Het Hek van de Dam zakt met de week verder weg in het kijkcijfermoeras, maar ondanks die bagger-belangstelling, gaat John de Mols zender er toch mee door.

Of, beter gezegd: de show gaat (nog) niet van de buis. Het AD besloot om eens achter de zaak aan te gaan nadat de vierde aflevering gisteren maar 75.000 mensen trok, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 

SBS6 gaat niet ingrijpen

SBS6 voelt zich niet te groot om in te grijpen bij programma's die niet goed scoren. Zo gaat er waarschijnlijke wel het een en ander veranderen bij Dit Vindt Nederland, het opinieprogramma dat ergens tussen leven en dood hangt in een soort kijkcijfer-limbo. Voor Het Hek van de Dam geldt dat dus niet. "De cijfers variëren met de week. Er zijn nog geen concrete plannen om te stoppen met Hek van de Dam", reageert een Talpa-woordvoerster in het AD.

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Horrorkijkcijfers

    Dat de cijfers variëren, klopt helemaal. Ze variëren alleen wel de verkeerde kant op. Voor aflevering één - met daarin een zeer openhartige Rachel Hazes - liepen al niet veel mensen warm (218.000). De drie afleveringen daarna varieerden nog verder weg met respectievelijk 169.000, 160.000 en 75.000 kijkers. In het programma gaan twee BN'ers samen op pad en leren ze de kneepjes van het herdersvak. Ondertussen voeren ze hele diepe gesprekken. De aflevering van gisteren, met Bert van Leeuwen en Tineke Schouten, kun je hier terugkijken.

    Lees verder