Cornald Maas en Sander Lantinga

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cornald Maas en Sander Lantinga

Songfestivalcommentator Sander Lantinga gaat zich niet inhouden

|
|

Laatste update:

Nederland zit al helemaal in Songfestivalsferen en dat komt goed uit: vanavond barst het Rotterdamse spektakel los met de eerste van drie grote shows. De nieuwe tv-commentator Sander Lantinga, die presentator Jan Smit vervangt, blikt alvast vooruit. De dj gaat zich in ieder geval niet inhouden!

Dat zegt hij in gesprek met het ANP. Het is dit jaar wel oppassen geblazen: door 'onze' presentatoren heen praten kan nu natuurlijk niet meer! "Ik ben nu veel meer ondergeschikt aan het evenement. Maar ik zit daar om commentaar te leveren en als het niet goed is, dan vind ik wel dat ik mezelf moet permitteren om er iets over te kunnen zeggen."

Niet inhouden

"Ik denk niet dat ik me ga inhouden, maar ik zal nooit iemand kapot maken of afbranden", legt hij uit. Wat is eigenlijk de taakverdeling nu Songfestival-boegbeeld Cornald Maas het zonder Jan Smit moet doen? "Vorig jaar varieerden we wel een beetje, maar het werkt meestal toch het best als ik de inleiding doe", aldus Cornald. "Sander kan dan weer met zijn expertise en snelheid, muzikaliteit en onbevangenheid fris reageren. Ik kom ook wel met een mening, maar op mijn manier, met een beetje ironie."

Songfestivalcommentator Sander Lantinga gaat zich niet inhouden

Onverwachte keuze?

Sander associeer je misschien niet meteen met het Songfestival. Hij was zelf ook een tikkie verrast toen 'ie een belletje kreeg. Toch past het wel: hij heeft al jaren een passie voor het festijn. "Ik ben nu 44 en ik durf te zeggen dat ik al zeker 34 jaar lang gefascineerd en gepassioneerd ben door het songfestival. Dat begon als klein Sandertje op de bank omdat ik laat mocht opblijven en is altijd gebleven. Ik heb het omarmd en nooit meer losgelaten."

We grijpen dit moment ook even aan om nog een keer te genieten van het finale-commentaar dat Cornald en Jan Smit in 2019 gaven.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 komt vanavond om 21:30 uur op NPO 1. Om 20:30 uur is de voorbeschouwing te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder