Samantha de Jong, Gerrit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samantha de Jong, Gerrit

Samantha de Jong doet voor het eerst haar verhaal: 'Gerrit liegt'

|
|

Laatste update:

Samantha de Jong leek een tijdje haar leven volledig op de rit te hebben: haar gezin was met de komst van Djemino (die nu Angelo heet) compleet en ze had het liefdesgeluk gevonden bij haar 'verloofde' Gerrit. Helaas barstte eind december die bom definitief! Tot op heden hield Samantha daar nog haar mond over, maar nu doet de voormalig realityster toch een boekje open in de nieuwe Story.

Samantha is naar eigen zeggen 'klaar met alle leugens' en wil daarom voor eens en altijd haar kant van het verhaal vertellen.

Beschuldigingen 

De voormalig realityster doelt met 'leugens' vooral op het verhaal van Gerrit. Hij beweerde in hetzelfde weekblad dat zij hem ten onrechte beschuldigde van affaires en huiselijk geweld. "Er klopt helemaal niets van. Sterker nog, hij is degene die liegt", wil Barbie nu duidelijk maken. "Het klopt dat ik van de trap ben gevallen. Maar niet omdat ik dronken was. Nee, hij duwde me van de trap af! Dat was de dag dat ik bij hem wegging. En dat was niet de eerste keer", treedt ze in detail. "Het komt erop neer dat hij mij iedere week mishandelde."

Pleeggezin

Volgens Gerrit was hij het die haar verliet, maar Samantha keert die rollen om. Zo zou zij de afgelopen zomer al op het punt hebben gestaan om te vertrekken, maar durfde ze dat last minute toch niet door te zetten. Ook zou haar zoontje niet zijn afgepakt door Jeugdzorg, zo maakt ze duidelijk. Het was - zo zegt ze - haar eigen keuze om hem bij iemand anders onder te brengen. "Ik was door alle geestelijke en lichamelijke mishandelingen een wrak geworden. Dan is het beter dat iemand anders voor mijn kindje zorgt." 

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

Biologische vader van zoontje

Gelukkig kan ze haar zoontje nu wel zien wanneer ze wil. "Het zijn mensen die bekenden van mij zijn. Het is dus niet zo dat hij bij een anoniem pleeggezin zit. Ik kan hem vaak zien." En ook het contact met de 'echte' vader van Djemino/Angelo is weer opgepakt. "Ik weet wie de biologische vader is. En de bewuste man weet dat ook", onthult ze. "Hij wil ook zijn verantwoordelijkheid nemen en zal een rol in zijn leven gaan spelen. Ik wil dat Angelo weet wie zijn ouders zijn." Maar van liefde tussen de twee is geen sprake. "Ik heb geen relatie met deze man. We zijn niet verliefd op elkaar." 

Lees verder