S10

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
S10
BN'ersSongfestival

S10 heeft soms spijt van openheid over moeilijke periode

|
|

Laatste update:

Zangeres S10 ging in het verleden door een moeilijke periode. Soms heeft onze Songfestival-inzending, die volgende week staat te knallen op het podium in Turijn, spijt dat ze daar zo open over is geweest.

In hoeverre is haar verleden – depressief, zelfmoordpoging, opname in een psychiatrische inrichting – nog een last? "Eigenlijk niet", zegt Stien den Hollander, zoals S10 heet, in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt. "Ik voel me heel goed, al best lang ook. Wat je noemt, is niet iets waar ik nog last van heb.

Soms spijt van openheid

Stien merkte laatst nog dat het haar opeens overviel, zo'n directe vraag over haar verleden. “Ik vergeet soms hoe graag mensen die niet de juiste intenties hebben er met mij over willen praten. Twee dagen terug had ik een journalist aan de lijn die ineens zei: ‘Hoor je nog stemmen in je hoofd?’ Dat overviel me heel erg, dus ik zei ook: ‘Ik vind dit echt niet oké.’ Dan heb ik er spijt van." Gelukkig is er ook een positieve keerzijde. "Ik merk ook dat veel mensen iets hebben aan mijn openheid.

Die moeilijke tijd zal een "kleine" rol gaan spelen in Stiens Songfestival-introductiefilmpje, dat honderden miljoenen mensen gaan zien voordat ze De Diepte gaat zingen. "Dat zal dan vooral in de uitleg over het liedje zitten. Maar ik ben niet van plan om te gaan scoren met mijn eigen trauma’s. Ik wil door middel van mijn muziek laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Zodat mensen zich aan mij kunnen relaten en ik ze kan raken.

S10 kan inmiddels terugblikken op een goede eerste repetitie, zo zien we in de AVROTROS-beelden hieronder. Zo gaat De Diepte rocken tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 10 mei vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1.

Het hele interview met S10 lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Internationale doorbraak

Stien aast niet per se op een internationale doorbraak, zoals winnaar Duncan Laurence de afgelopen jaren beleefde. “Het zou supervet zijn als ik met mijn Nederlandstalige liedje in het buitenland kan optreden, maar dat is niet iets wat ik ambieer. Ik heb nooit de meisjesdroom gehad om wereldberoemd te worden.” Dat ze háár muziek zonder concessies kan brengen op zo'n groot podium, vindt ze wel tof. "In sommige lagen wordt mijn muziek wel gewaardeerd, maar het grote publiek zal bij mij snel denken: dit is te gek of te raar. Het Songfestival is een kans om mezelf concessieloos op de kaart zetten, terwijl ik mijn eigen ding doe.

Lees verder