Russell Crowe onherkenbaar in trailer voor serie The Loudest Voice

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Russell Crowe onherkenbaar in trailer voor serie The Loudest Voice

Russell Crowe onherkenbaar in trailer voor serie The Loudest Voice

|
|

Laatste update:

Showtime heeft de trailer vrijgegeven voor de zevendelige miniserie The Loudest Voice, over de opkomst van de succesvolle rechtse Amerikaanse tv-zender Fox News. De hoofdrol hierin is voor Russell Crowe, die oprichter Roger Ailes speelt. Aangezien deze zenderbaas kaal en dik was heeft Russ wat hulp gekregen van de grime-afdeling, en met resultaat: de meervoudige Oscarwinnaar ziet er onherkenbaar uit. Zagen we zijn 3:10 to Yuma-tegenspeler Christian Bale eerder dit jaar transformeren tot Dick “Darth Vader” Cheney in Vice, nu is het de beurt aan Crowe om een moddervette bad guy te spelen.

Schurkenrol

We kennen Russell Crowe vooral van rollen waarin hij the good guy speelt (Maximus!), maar dit keer kan hij zijn tanden zetten in een onvervalste schurkenrol: Ailes was namelijk een ontzettende rotzak. Niet alleen bedacht hij een nieuwszender die zichzelf tot taak stelde om haar kijkers te misleiden (“Mensen willen niet op de hoogte zijn, ze willen het gevoel hebben dat ze op de hoogte zijn”, aldus Ailes in de trailer), ook probeerde hij continu zijn machtspositie te misbruiken voor ongewenste seksuele intimiteiten met vrouwelijke werkneemsters. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Ailes in juli 2016 moest aftreden. De in ongenade gevallen Fox-bons bleef niet lang werkeloos, want hij kon vrijwel meteen doorstromen naar het campagneteam van Donald Trump, dat hem een baan aanbood als debat-trainer. In mei 2017 overleed de Fox-topman aan de gevolgen van de ziekte hemofilie.

Cast vol grote namen

Naast Russell Crowe bestaat de cast van The Loudest Voice uit nog meer grote namen: Seth MacFarlane speelt het opgefokte hoofd comunicatie van Fox News, Naomi Watts is te zien als een omroepster, en Sienna Miller speelt de vrouw van Ailes. Annabelle Wallis (bekend van Peaky Blinders) speelt een werkneemster die nu al de makers van de serie heeft aangeklaagd voor 750 miljoen, omdat ze bang is dat ze ofwel als de seksslavin van Ailes dan wel als zijn hoerenmadam wordt neergezet. Gezellige boel daar bij Fox.

Ook nog een biopic erbij

Naast deze serie is er ook nog een biopic in de maak waarin Charlize Theron Fox-journaliste Meg Kelly zal spelen. Ailes zal hierin vertolkt worden door John Lithgow. Nu staat deze acteur juist bekend om zijn schurkenrollen, maar zo’n engerd als Ailes heeft hij sinds zijn rol in het vierde seizoen van Dexter niet meer gespeeld. Deze vooralsnog titelloze film moet in januari uitkomen, The Loudest Voice is in Amerika vanaf eind juni al te zien bij Showtime. Het is nog niet duidelijk of en wanneer we deze miniserie in Nederland kunnen zien.

Lees verder