Carlo Boszhard en Jan Roos

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carlo Boszhard en Jan Roos

RTL komt met reactie na aangifte Carlo Boszhard

|
|

Laatste update:

RTL sluit zich aan bij de woedende verklaring die Carlo Boszhard gisteren gaf nadat juicekanaal Roddelpraat hem woensdag in verband bracht met een Story-artikel over ongewenst seksueel gedrag door een tv-presentator.

Carlo doet aangifte tegen Roddelpraat en presentator Jan Roos vanwege "leugens en laster". Hij zegt "verbijsterd te zijn over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid". In de uitzending zegt Jan Roos - op basis van meerdere bronnen - dat het artikel in kwestie, dat weekblad Story in januari publiceerde, over Carlo ging. Het weekblad zelf noemde de naam van de tv-presentator toen niet.

"Het zou gaan om een tv-presentator die zich vergrepen zou hebben aan minderjarige jongens, zo zingt het rond op het Hilversumse Media Park en daarbuiten", staat onder meer in het bewuste verhaal van het blad.

Reactie RTL

Een woordvoerder van RTL zegt in een reactie aan het ANP dat "onze stelregel is niet te reageren op geruchten en anonieme bronnen. Wel vinden we het in algemene zin een kwalijke zaak dat er suggesties worden gewekt over ernstige zaken zonder feiten te noemen". De zender heeft gebruik van een extern meldpunt waar iedereen met klachten over ongewenst gedrag zich kan melden. "Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt daar adequaat naar gehandeld. Door je hier te melden of door aangifte te doen, weet je zeker dat een melding op de juiste manier wordt behandeld."

Geen contact met Story

Voor zover bekend is er in het geval van Carlo geen aangifte gedaan. RTL stelt ook met klem geen contact gehad te hebben met Story, die de geruchten als eerste bracht, maar de naam van Carlo daar niet bij noemde. Dat RTL Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker zou hebben gebeld om een verhaal te onderdrukken, wat Jan Roos beweerde in Roddelpraat, "is klinkklare onzin", aldus de woordvoerder.

Reactie Jan Roos

Jan kwam gisterenavond nog met een reactie op de aangifte van Carlo. "Ik heb in Roddelpraat gezegd dat het verhaal in de Story, dat er een RTL-presentator is met grijpgrage handjes, over Carlo Boszhard gaat. Ik beschuldig hem zelf van niks”, vertelde hij aan het ANP. "Of het zo is, laat ik in het midden. Een kansloze zaak dus voor hem.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder