The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice of Holland

RTL geeft statement over misstanden The Voice: 'Ronduit verschrikkelijk'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Tim Hofman trok vandaag de beerput rondom The Voice of Holland open. RTL Nederland heeft in een statement met afschuw gereageerd op de verklaringen in het on-line programma BOOS. "Wat we de afgelopen week hebben gehoord en gezien, is ronduit verschrikkelijk," vertelt Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland in het persbericht. 

Reactie CEO Sven Sauvé

"Niet alleen moet de onderste steen boven komen, maar ook moeten alle betrokken partijen actief in kaart brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen." In de verklaring laat Sauvé ook weten hoe de omroep dit aan wil pakken. "RTL heeft het OM deze week gevraagd om actief onderzoek te doen naar de gemelde misstanden. Daarnaast heeft de producent van The Voice (ITV) opdracht gegeven tot een extern onderzoek. RTL heeft er bij ITV op aangedrongen dat dat onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en onafhankelijkheid wordt uitgevoerd."

Reactie Peter van der Vorst

Ook Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland, geeft zijn reactie op de BOOS-uitzending: "Het is meer dan afschuwelijk. Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen. Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan.

"Wat hadden we anders kunnen doen?"

Ook steekt RTL hand in eigen boezem. "Sinds RTL door BOOS op de hoogte is gesteld van de aantijgingen van betrokkenen, vragen wij ons uiteraard ook af wat we als uitzender anders hadden kunnen doen om dit te voorkomen. Daarom spreekt RTL met alle producenten die programma’s voor RTL maken over welke maatregelen kunnen worden genomen ter voorkoming van dergelijke misstanden, waaronder het eventueel aanpassen van gedragsprotocollen. Er is RTL alles aan gelegen een mediasector-brede cultuur te bevorderen, waarbinnen een veilige werkomgeving een gegeven is."

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.

Lees verder