• BN'ers

Rob Goossens: 'Waarom hebben ze Rob Kemps een interviewprogramma gegeven?'

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Door Rob Goossens
Rob Goossens

Hoewel televisiepresentatoren vaak met de eer strijken, maken ze hun programma’s natuurlijk niet alleen. Dat de ene ster iets meer hulp krijgt dan de ander, bleek wel toen er een discussie oplaaide over het ‘oortje’ van Rob Kemps in De 10 Vragen op SBS6.

 

Snollebollekes ontmaskerd

De onthulling dat Kemps tijdens de gesprekken sterinterviewer Antoinnette Scheulderman in zijn oor had, ging een heel eigen leven leiden. Dat snap ik wel. De feestact-annex-chansonsconnaisseur werd al eerder ‘ontmaskerd’ omdat hij slechts het gezicht is van Snollebollekes en niet de stem. Toen bleek dat hij ook voor zijn nieuwste avontuur zijwieltjes nodig heeft, begonnen kijkers zich af te vragen wat hij dan wél kan.

'Zou hij stiekem op de gehele winkel van Linda de Mol passen?'

Het antwoord lijkt me vrij helder: ‘de tent afbreken’, zoals hij het zelf noemt en zoals hij keer op keer laat zien tijdens uitverkochte concerten. Een betere vraag lijkt me waarom ze hem een interviewprogramma hebben gegeven. Zou hij stiekem op de gehele winkel van Linda de Mol passen totdat zij weer volledig aan het werk gaat? Dat ze hem naast Ik Hou van Holland ook een interviewprogramma à la Linda’s Wintermaand wilden geven? Het zou veel verklaren.

Oortjes

Maar goed, dat oortje dus. Deze keer wordt Kemps erop afgerekend, maar vergeet niet dat er veel grotere interviewers gesouffleerd worden waar we het nooit over hebben gehad. Het zou me zelfs niks verbazen als er zelfs Sonja Barend-Awards voor het beste tv-interview zijn gewonnen door presentatoren die werden ingefluisterd door een scherpe redacteur. Eigenlijk ken ik geen programma waarbij de presentator niet over zo’n oortje beschikt. Het is ook gewoon handig als er iets misgaat, of om duidelijk te maken dat het gesprek moet worden afgerond.

Natasja Gibbs onder vuur

Deze maand kwam Op1-presentatrice Natasja Gibbs onder vuur te liggen omdat ze Israël een ‘apartheidsregime’ noemde. Je kunt veel van Israëls beleid ten opzichte van de Palestijnse gebieden zeggen, maar Israël is het enige land in het Midden-Oosten waar moslims, christenen, joden, hindoestanen en ongelovigen vrij en naast elkaar hun geloof kunnen uitoefenen. Dan ben je geen apartheidsregime zoals Zuid-Afrika destijds.

'Kwam zij met die domme vraag op de proppen?'

Gibbs moest alle klappen opvangen en wacht nu een onderzoek af van de NPO Ombudsman. Maar wie zegt dat zij degene was die met die domme vraag op de proppen kwam? Misschien was het wel een stemmetje in haar hoofd. Of in haar oor. Van een overijverige eindredacteur die weet dat het toch uiteindelijk ‘maar’ de presentator is die voor joker staat.

Sterker nog: ik ben er vrij zeker van dat dat is hoe het is gegaan. Waarom? Logisch: ook ik heb weleens een stemmetje in mijn oor.