Riverdale-horror-spin-off over Sabrina, the Teenage Witch in de maak

Door Redactie
Riverdale-horror-spin-off over Sabrina, the Teenage Witch in de maak

Twee leuke nieuwtjes voor de prijs van één! Riverdale krijgt een spin-off die ook meteen als reboot fungeert van Sabrina, the Teenage Witch.

Wat? Wie? Waar en… hoe?!

Een beetje in de war? Je bent niet de enige. Sabrina, the Teenage Witch was in de jaren 90 namelijk een razend populaire sitcom met Melissa Joan Hart in de hoofdrol. Wat echter maar weinig mensen weten is dat de serie gebaseerd is op het gelijknamige karakter uit de Archie-comics waar ook (jawel) Riverdale op gebaseerd is. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa had begin dit jaar al aangegeven meer karakters uit de stripboekenreeks te willen uitdiepen.

Riverdale-wereld

“We zijn aan het kijken hoe we de Riverdale-wereld kunnen uitbreiden. Er zijn zó veel geweldige karakters. Sabrina, the Teenage Witch is bijvoorbeeld een Archie-karakter en daar willen we graag wat mee doen. Daarnaast willen we ook animatiefilms maken […] en wordt er een Archie Broadway-musical geschreven door Will Ferrell en Adam McKay”, aldus Aguirre-Sacasa in januari tegenover The Hollywood Reporter.

Sabrina reboot

Sabrina lijkt dus het eerste uitstapje naar dit grotere Archie-universum. De show belooft overigens een stuk duisterder te worden dan de sitcom. Verwacht geen luchtig verhaal maar een “donker coming-of-age verhaal waarin horror, occult en hekserij centraal staan.” De producers trekken nu al vergelijkingen met horrorklassiekers als Rosemary’s Baby en The Excorsist. Nou, wij zijn benieuwd.