Rifka Lodeizen openhartig over nieuwe dramaserie Exportbaby

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rifka Lodeizen openhartig over nieuwe dramaserie Exportbaby

Rifka Lodeizen openhartig over nieuwe dramaserie Exportbaby

|
|

Laatste update:

Komend weekend gaat de nieuwe Nederlandse dramaserie Exportbaby van start. Hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen licht alvast een tipje van de sluier op!

Kinderhandel

Exportbaby gaat over een koppel dat tien jaar geleden een kind heeft geadopteerd uit Oeganda. Als Hanna (Rifka Lodeizen) op een dag een documentaire ziet over kinderhandel, herkent ze het weeshuis waar zij en Paul (Stefan de Walle) hun dochtertje destijds hebben opgehaald. Ze besluit op zoek te gaan naar het ware verhaal achter de adoptieprocedure, maar dat heeft grote gevolgen voor haar huwelijk en gezin. Bekijk hieronder de trailer voor Exportbaby!

'Heftig verhaal'

Rifka Lodeizen kan zich goed vinden in het personage dat ze speelt. Zij zou namelijk net als Hanna op zoek gaan naar de waarheid achter de adoptieprocedure van haar kind. “Ik kan me goed voorstellen dat je moederliefde zo ver gaat dat je het beste wilt voor je kind, desnoods ten koste van jezelf”, vertelt Rifka over haar rol. “Het gaat over liefde en moederschap maar specifieker is het een adoptiedrama. Het is best wel een heftig verhaal en heel ingewikkeld.”

Moedig

“Hanna is een hele hardwerkende lieve vrouw, beetje naïef en idealistisch. Zij komt op een punt in haar leven waarop ze moet kiezen: wil je het weten of niet? Zij kiest ervoor om het te weten en dat is een moedige keuze. Maar de waarheid is niet altijd even mooi”, aldus Rifka. De actrice zou het zelf ook achter de waarheid aangaan als ze in de schoenen van Hanna stond. “Het gaat ook over je kind, dus het is ook een verantwoordelijkheid naar je kind toe, net als het leven.” Maar of je er uiteindelijk iemand een plezier mee doet, betwijfelt Rifka. “Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.”

Exportbaby is vanaf zaterdag 7 april wekelijks te zien op NPO 2!

Lees verder