Rick Brandsteder veroordeeld voor mishandeling

Door Redactie
Rick Brandsteder veroordeeld voor mishandeling

Rick Brandsteder heeft vanochtend een boete van 750 euro en een week voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen. De presentator is veroordeeld voor mishandeling. Op 30 januari zou hij iemand een aantal flinke klappen op zijn gezicht gegeven hebben.

Klappen

Toen Rick op 30 januari tijdens een avond stappen naar de wc moest, zou hij zijn voorgedrongen. Toen iemand daar een opmerking over maakte, werd diegene direct tegen de grond gewerkt en kreeg daarna nog een tweede klap van Brandsteder cadeau. 

Brandsteders kant van het verhaal wijkt hier behoorlijk van af. Volgens hem was het slachtoffer erg agressief en provocerend. De opmerking “Je moet niet denken dat jij meer mag omdat je Brandsteder heet”, zou bij Rick tot een woede-aanval hebben geleid.

Straf

Voor dit akkefietje krijgt Brandsteder een boete van 750 euro, moet hij een schadevergoeding van 250 euro aan het slachtoffer betalen en heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week, met een proeftijd van twee jaar, gekregen. Rick heeft nu twee weken om in beroep te gaan.

Oops, he did it again

Het is niet de eerste keer dat Rick last had van losse handjes. In 2007 en 2008 raakte hij ook al betrokken bij heftige knokpartijen. In 2011 is hij met zijn broer gearresteerd na een gevecht in een Amsterdams café.