Funko jaagt op je portemonnee met dit Harry Potter-bordspel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Funko jaagt op je portemonnee met dit Harry Potter-bordspel

Revelio! Funko komt met Harry Potter-bordspel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Spreuken slingeren met Harry Potter en batarangs smijten met Batman… Funko komt binnenkort met bordspelletjes die zijn gebaseerd op je favoriete films!

Met zijn duizenden verschillende figuurtjes (Pops) is Funko een gevaarlijke vijand van onze portemonnee. Van bijna elk denkbaar personage uit een film of serie bestaat wel een plastic evenbeeld. Erg leuk om neer te zetten die poppetjes, maar vervolgens doe je er weinig mee. Funko heeft dus iets nieuws bedacht. Althans, ze hebben het zelf niet bedacht, maar ze gaan iets nieuws doen: bordspellen!

Horen jullie dat? Het is het geluid van een huilende portefeuille! Hoewel het stukken goedkoper is dan een life-size R2D2!

De Batman-set van de Funko-game
De Harry Potter-game van Funko
Het Rick & Morty-bordspel van Funko

Het bedrijf komt later dit jaar met vier verschillende spellen, gebaseerd op Harry Potter, DC Comics, Rick & Morty en… The Golden Girls. Die laatste hadden we… niet verwacht!

In het spel vechten twee teams tegen elkaar. In de Harry Potter-versie zien we Harry en Hermelien strijden tegen Draco en Voldemort; in de DC-versie zie je natuurlijk Batman, The Joker, Robin en Harley Quinn.

Revelio! Funko komt met Harry Potter-bordspel

Harry Potter: The Game

De spellen gebruiken dezelfde dobbelstenen, dus misschien is het in de toekomst ook mogelijk om de sets te combineren. Harry Potter en Batman tegen The Golden Girls? Waarom niet?

Revelio! Funko komt met Harry Potter-bordspel

De verschillende spellen verschijnen op 1 oktober en zijn te pre-orderen op de site van Funko. Een set met vier figuren kost ongeveer 40 euro, een set met twee figuren ongeveer 20. Het ziet er allemaal tamelijk ingewikkeld uit, maar als je gewend bent om spellen als Kolonisten Van Catan te spelen, dan valt het waarschijnlijk wel mee.

Revelio! Funko komt met Harry Potter-bordspel

In deze video worden de regels even uitgelegd.

Lijkt het jullie wat, en zit jullie favoriete serie ertussen? Of wachten jullie op een andere themaset?

Foto's: Funko

Lees verder