TV-kok Herman den Blijker met sigaar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
TV-kok Herman den Blijker met sigaar

Restaurant Herman den Blijker krijgt vernietigende recensie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Volkskrant-recensente Hiske Versprille ging gisteren even helemaal los op Herman Den Blijkers Restaurant Goud in Rotterdam. De toko van meneer Herrie in de Keuken 'klopt van geen kanten', alles is nep en de recensente werd zelfs belazerd. 

Versprille fileert in de recensie het begin dit jaar geopende restaurant van Den Blijker. Haar avond begon al slecht met twee bagger-cocktails. "De cocktails worden hier gemaakt door bartenders van Dr., een van de beste cocktailbars van Nederland, maar zo te proeven hebben ze vandaag de snuffelstagiair gestuurd." Auw! Zo ziet het restaurant eruit:

Hiske Versprille versus Herman den Blijker

Ze krijgt vervolgens de ene na de andere miskleun op haar bord, terwijl Den Blijker zelf (vooral bekend van zijn Herrie-programma's) even verderop zit en haar niet eens herkent. Van "fletse" zeebars tot een "vreemd onsubstantieel gerechtje van brokjes gerookte paling". Of wat dacht je van een gefaalde tomaattartaar? "We missen zout en vettigheid, de crème is eendimensionaal zuur: het is over­duidelijk dat niemand dit heeft ­geproefd. Twee eetlepels slecht aangemaakte, gehakte tomaat voor € 13,50 serveren: sommige mensen durven echt álles."

Dikke onvoldoende

Het zal je niet verrassen dat Herman hier een dikke onvoldoende krijgt. Ook zijn personeel kan de review beter niet lezen. Versprille voelde zich zelfs belazerd. "‘We hebben Oosterscheldekreeft besteld, maar dit zijn rivierkreeftjes’, zeggen we tegen de ober, die dat een behoorlijk irritante opmerking vindt. ‘Ja, nou en?’, blaft hij. ‘Vindt u ’t niet lekker dan?’" 

Alles is nep

Dacht je dat alleen de gerechten en de bediening slecht waren? Nou, ook de aankleding gaat eraan. "je struikelt over de champagnekoelers, het is marmer en visgraatparket wat de klok slaat (nep) en goud natuurlijk: overal goud (ook nep)." Nou, je leest het - één en al ellende. Herman den Blijker heeft nog niet op de recensie gereageerd...

Lees verder