The Letter For The King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Letter For The King op Netflix

Releasedatum en trailer The Letter For The King

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De Brief Voor De Koning, het spannende jeugdboek van Tonke Dragt werd al eens verfilmd, en Netflix komt binnenkort met een serie die is gebaseerd op het boek. Netflix heeft de eerste trailer én releasedatum naar buiten gebracht.

In het jeugdboek van Tonke Dragt krijgt de jonge page Tiuri een belangrijke brief in zijn handen geduwd, die koste wat kost bij de koning gebracht moet worden. Het voortbestaan van het koninkrijk staat op het spel, maar spionnen en ander gespuis zitten Tiuri op de hielen.

De Brief Voor De Koning is door miljoenen kinderen gelezen en werd uitgeroepen tot het beste jeugdboek uit de tweede helft van de 20ste eeuw. In 2008 verscheen er een Nederlandse speelfilm over het boek, met Yannick van de Velde in de hoofdrol.

Netflix kocht de rechten op het verhaal en werkte al enige tijd aan een serie over het beroemde boek. Vandaag werd bekend dat deze vanaf 20 maart op Netflix staat.

De Brief Voor De Koning

Het verhaal van de serie is grotendeels gelijk aan het boek, maar The Letter For The King is géén Nederlandse productie. Er spelen wel een paar Nederlandse acteurs in mee, zoals Yorick van Wageningen en Gijs Blom als de gevaarlijke ridder met het rode schild.

De Brief Voor De Koning kreeg vrij recent een Engelse vertaling, waarna eindelijk internationaal succes volgde voor het boek uit 1962. Het beroemde verhaal krijgt naar aanleiding van de Netflix-serie weer een nieuwe druk: zowel in het Nederlands als het Engels.

Het eerste seizoen van The Letter For The King bestaat uit zes afleveringen. Het is nog niet bekend of het meteen het hele verhaal van het boek vertelt. Naast De Brief Voor De Koning zijn er nóg een paar spannende boeken verschenen die zich in dezelfde wereld afspelen: De Geheimen Van Het Wilde Woud, Het Gevaarlijke Venster en Het Dansende Licht. Netflix kán dus nog even vooruit als de serie een succes wordt. Het zou zomaar kunnen want fantasyseries doen het érg lekker voor het streamingplatform.

Lees verder