Releasedatum Sonic-bioscoopfilm onthuld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Releasedatum Sonic-bioscoopfilm onthuld

Releasedatum Sonic-bioscoopfilm onthuld

|
|

Laatste update:

De regisseur van Deadpool en de producent van The Fast and the Furious-serie hebben de krachten gebundeld voor de live action-verfilming van de gameklassieker Sonic the Hedgehog!

Razendsnel

Sinds zijn debuut in 1991 op de Sega Mega Drive is Sonic the Hedgehog niet meer weg te denken uit het gamelandschap. De serie stond, zeker in de beginjaren, garant voor razendsnelle platformactie en was een wereldwijd succes. In de loop der jaren verschenen er dan ook talloze vervolgen, spin-offs, animatiefilms en tekenfilmseries. Maar binnenkort kan daar ook een bioscoopfilm aan worden toegevoegd. Deze zal volgend jaar op 15 november in première gaan in de Amerikaanse bioscopen. En daarvoor zijn niet de minste namen ingehuurd!

Nederlands tintje

Zo zal de film geproduceerd worden door Neil H. Moritz. Hij is al sinds het eerste deel betrokken bij de Fast and the Furious-reeks. Deadpool-regisseur Tim Miller treedt op als uitvoerend producent. De regie van deze gameverfilming is echter in handen van Jeff Fowler, wiens korte animatiefilm Gopher Broke voor een Oscar werd genomineerd. Sonic zal dan ook een combinatie worden van live-action en computeranimatie. Misschien krijgt de film ook nog een Nederlands tintje: muzikant Tom ‘Junkie XL’ Holkenborg zou in beeld zijn om de soundtrack te maken voor Sonic the Hedgehog!

Lees verder