Releasedatum Downton Abbey-film bekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Releasedatum Downton Abbey-film bekend

Releasedatum Downton Abbey-film bekend

|
|

Laatste update:

Begin deze maand maakten we al heel wat fans blij met het nieuws dat de opnames van de Downton Abbey-speelfilm begonnen zijn. Nu weten we ook wanneer de film in de bioscopen moet verschijnen.

Zet 12 september 2019 maar in de agenda

Producent Focus Features meldt dat de film vanaf vrijdag 13 september vrijwel overal te zien zal zijn (behalve in de VS waar die pas op vrijdag 20 september uitkomt). Aangezien in Nederland films echter al op donderdag in de bioscopen uitkomen, zou dat betekenen dat de film in Nederland al op 12 september 2019 in première gaat.

Oude cast keert terug

Al sinds eind 2015 het doek viel voor deze veelgeprezen televisieserie doken er geregeld geruchten op over een filmversie. In januari 2017 liet bedenker Julian Fellowes weten inderdaad met een filmscenario bezig te zijn. In juli werd vervolgens bekend dat de gehele oude cast van de serie terug zal keren in de film.

Wat zit uw haar leuk

Downton Abbey vertelt over het wel en wee van de inwoners van een Engels landhuis in de periode 1912 tot en met 1925. De serie liep van 2010 tot en met 2015. Het eerste seizoen won in 2011 meteen zes Emmy Awards. In de daaropvolgende jaren sleepten vooral actrice Maggie Smith en de haarstylisten van de serie de prijzen in de wacht; de Britse actrice won voor haar rol als Violet Crawley maar liefst drie keer een Emmy Award, terwijl de afdeling achter de statige kapsels vier van de zes seizoenen in de prijzen viel.

Lees verder