Regie Een Jaar van je Leven grijpt in: 'Ontzettend vervelende situatie'

Waar normaal gezien er zogenaamd zo min mogelijk wordt ingegrepen bij reality tv, zijn er door de regie van SBS6-programma Een Jaar van je Leven nu toch echt extra regels ingesteld voor de deelnemers.

Rupert lees brief voor van regie in Een Jaar van je Leven

De beslissing komt nadat fans attributen over het hek gooien, waardoor onder andere deelnemer Isaac informatie kreeg. Eerder moest regie ook al ingrijpen toen een deelnemer een andere kandidaat naar de strot vloog.

Stiekeme briefjes

Afgelopen week ontstond er flink wat ophef nadat er van alles door fans naar binnen werd gegooid. Zo waren er onder andere tennisballen op het terrein terechtgekomen met stiekeme briefjes erop. Zo konden deelnemers boodschappen vanuit de buitenwereld ontvangen en dat is niet eerlijk, zo besliste de regie. “Deze week zijn er tennisballen over het hek gegooid met informatie. Dat is niet alleen voor ons maar ook voor jullie een ontzettend vervelende situatie”, zo staat er in de brief naar de bewoners. “Iedereen is gebaat bij een eerlijk speelveld zonder invloeden van buitenaf.”

Boetes

Vanaf nu moeten de deelnemers verzamelen in de woonkamer en de deuren dichtdoen wanneer er spullen over het hek worden gegooid. De regie gaat proberen de fans rond het terrein te weren. Wie zich er niet aan houdt kan een flinke boete krijgen van maar liefst 10.000 euro en een gele kaart.

Je ziet Een Jaar van je Leven elke dag om 18.20 uur op SBS6.