Red zwaait af: The Blacklist gaat stoppen

Een grote teleurstelling voor fans van de hitserie The Blacklist. Het tiende seizoen, dat op 26 februari van start gaat, zal gelijk het einde betekenen van de misdaadserie. Dat melden meerdere Amerikaanse media.

Door Merel van Baal
James Spader in The Blacklist

Het is een opvallend besluit, aangezien de serie in de VS nog zo'n 22 miljoen kijkers per aflevering aan de buis gekluisterd weet te houden.

Tiende seizoen The Blacklist

Gelukkig kunnen fans nog flink wat uurtjes genieten van hoofdrolspeler James Spader die opnieuw in de rol zal kruipen van Raymond 'Red' Reddington. Het laatste seizoen, dat al eerder werd aangekondigd, kent namelijk 22 afleveringen. Naast James zullen er ook nieuwe gezichten te zien zijn. Zo zal het hem komend seizoen erg lastig worden gemaakt door Siya Malik (Anya Banerjee), een agent werkzaam bij de MI6.

Nederlands tintje in The Blacklist

Eerder speelde ook Nederlands talent in de serie. Zo waren onder anderen Famke Janssen en Lotte Verbeek te zien.

Spin-off

Of de serie nog een sequel, prequel of spin-off zal krijgen is nog maar de vraag. Eerder probeerden de makers nog een spin-off te starten genaamd The Blacklist: Redemption met onze eigen Famke Janssen. Helaas bleek dat geen succes en werd deze al na één seizoen gecanceld.

Het tiende seizoen zal op 26 februari van start gaan. In Nederland kun je de serie bingen op Netflix.