Recordopening Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Veronica Superguide logo
Recordopening Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Recordopening Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het vijfde deel van de filmreeks Pirates of the Caribbean is donderdag in de Nederlandse bioscopen geopend met meer dan 62.000 bezoekers en een opbrengst van 611.000 euro. Hiermee zet de film de beste opening uit de Pirates-franchise op zijn naam!

Record

Naast de beste opening uit de Pirates of the Caribbean-reeks, heeft de film de op één na beste opening van een Disney-titel ooit. Alleen Star Wars 7: The Force Awakens trok op de eerste dag meer bezoekers. Drie van de vijf bioscoopgangers in Nederland kochten op Hemelsvaartsdag een kaartje voor Pirates of the Caribbean 5. Dat heeft distributeur Disney op het festival van Cannes bekendgemaakt.

Top 5

In het totaallijstje van beste openingsdagen in Nederland ooit belandt Salazar’s Revenge op de vijfde plaats. Hier eindigt kapitein Jack Sparrow achter Star Wars 7, Harry Potter 6 en 7 en de laatste Bond-film Spectre.

Spookschip

In Salazar’s Revenge keert Johnny Depp na zes jaar terug als de beschonken piraat Jack Sparrow. Hij wordt dit maal achternagezeten door de geest van zijn oude aartsvijand Captain Salazar (gespeeld door Javier Bardem), die ontsnapt is uit de Devils Triangle.

Sparrows enige redding is om de legendarische drietand van Poseidon te vinden om Salazar en zijn bemanning te verslaan. Hij wordt hiervoor vergezeld door Henry en Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom.

Part of the crew

Ook aan boord deze film: Geoffrey Rush als Barbossa, Stephen Graham als Scrum, Kevin McNally als Gibbs, Orlando Bloom als Will Turner en Keira Knightley als Elizabeth. Salazar’s Revenge wordt geregisseerd door Joachim Rønning en Espen Sandberg en is een productie van Jerry Bruckheimer.

De film draait momenteel in meer dan 120 Nederlandse bioscopen.

Lees verder