Ben Sombogaart, film Anne Frank

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ben Sombogaart, film Anne Frank

Rechten Anne Frank-film in handen van Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Eerder al maakten we bekend dat regisseur Ben Sombogaart zich gaat wagen aan Mijn Beste Vriendin Anne Frank, de film over het leven van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Nu blijkt ook dat de rechten van deze film in handen zijn gevallen van Netflix! 

“We zijn erg trots dat de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd op Netflix te zien zal zijn", laat Lina Brouneus, directeur coproductie en acquisitie weten. "Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat anno 2020 nog even relevant is." De opnames zullen precies 75 jaar na het overlijden van Anne van start gaan.

Beste vriendinnen

De film Mijn Beste Vriendin Anne Frank is gebaseerd op de memoires van de 90-jarige Hannah Goslar. Anne en zij waren beste vriendinnen toen de oorlog uitbrak, al raakten ze elkaar een aantal jaar uit het oog toen Anne en haar familie onderdoken. Drie jaar later, in 1945, werden de twee met elkaar herenigd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hannah zette op dat moment alles op het spel om haar verzwakte vriendin te helpen. 

Al zin om je te verdiepen in het thema? Dit vonden wij tot nu toe de beste oorlogsfilms.

Lees verder