Rambam vraagt Gordon om staatssecretaris te worden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rambam vraagt Gordon om staatssecretaris te worden

Rambam vraagt Gordon om staatssecretaris te worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gordon heeft zeer enthousiast gereageerd op de vraag van undercoverprogramma Rambam of hij 'staatssecretaris van Ouderenzorg' zou willen worden.

Rambam nept Gordon

Door zich voor te doen als medewerker van de VVD polste een van de programmamakers Gordon telefonisch voor een functie als 'staatssecretaris van Ouderenzorg' in een volgende kabinetsperiode. In de Rambam-video hieronder is duidelijk te horen hoe Gordon enthousiast toehapt.

"Ja, nou ... beter kan niet! Ik zit met heel mijn hart in die problematiek. Bij die ouderen. Het gaat mij ook echt aan het hart. Dus wat dat betreft zou ik het echt waanzinnig vinden", zegt Gordon. "Als dit bekend wordt, dan wordt heel Nederland gek."

Gordon ontkent in alle toonaarden

Opvallend genoeg heeft Gordon het blijkbaar al eens met premier Mark Rutte over een mogelijke politieke functie gehad: "Hij heeft het toentertijd een beetje laten doorschemeren dat ik dit misschien wel leuk zou vinden. Laat maar weten hoe en wat."

Aan het eind van het gesprek zegt Gordon dat hij de premier zelf nog wel een berichtje zal sturen. Rutte zal verbaasd hebben gereageerd, waarna Gordon op zijn Facebookpagina plaatste dat hij er niet in is getrapt en de Rambam-grap "om zeep [heeft] geholpen". Luister en oordeel vooral zelf, maar het lijkt er toch echt op dat Gordon zich wel degelijk in de maling heeft laten nemen!

De hele aflevering, waarin Rambam onderzoek doet naar de invloed van nepnieuws, wordt vanavond om 21:50 uur uitgezonden op NPO 3.

Lees verder