Prins Constantijn begrijpt commotie om Het Perfecte Plaatje niet

Er was al een tijdje geen fophef meer geweest, dus waarom niet over een twintigjarige meisje in een allesverhullend badpak? En dat heeft alles te maken met de deelname van 'gravinfluencer' Eloise van Oranje aan Het Perfecte Plaatje op Reis. Want moet het nichtje van de koning zich nou laten filmen en fotograferen in een badpak?

Prins Constantijn reageert op de ophef over zijn dochter Eloise.
© SBS6

De ophef van de week begon allemaal met een opdracht in Het Perfecte Plaatje op Reis, waarin kandidaat Rick Brandsteder medekandidaat Eloise van Oranje op de gevoelige plaat wilde vastleggen als 'Pamela van Oranje', alleen dan niet in een rood badpak als in de jaren 90-klassieker Baywatch. Nee, Eloise droeg een keurig zwart badpak, waar ze zelfs in de bible belt weinig tegen kunnen hebben. Dat geldt niet voor voormalig EO-coryfee Jeroen Snel, tegenwoordig deskundige bij RTL Boulevard. Die vindt het een 'grensgeval'.

Moeder-overste Angela

Ook Angela de Jong vond het echt niet kunnen en weidde er een column aan. "Over een paar weken krijgen we de traditionele naaktshoot. Ik hoop maar dat oma zich dan niet haar thee verslikt." Behalve Angela en Jeroen waren er eigenlijk mensen die er wat op tegen hadden. En dat leidde ook wel tot de nodige discussie bij RTL Boulevard. Het is met name Tim Hofman die de kritiek van Jeroen Snel belachelijk vindt en zet hem op Twitter dan ook flink op z'n nummer.

Ronde 2

De discussie is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen en vanavond was er een tweede ronde in RTL Boulevard. Dit keer ging Jeroen in discussie met Mandy Woelkens, maar hij hield voet bij stuk. Hij vindt het niet alleen het badpak, maar hij vindt het niet kunnen dat ze een 'gewone Nederlander' wordt. Mandy vindt het walgelijk dat er een stel mannen over het badpak van de gravin aan het praten zijn. Het beeld van Jeroen werd er door de discussie niet veel beter op, zoals te zien is in de onderstaande video.

De tekst gaat verder onder de video.

Overstag

Toch heeft het debatje tussen Jeroen en Mandy wel iemand van gedachten doen veranderen. Maar dat kwam vooral door de slechte debatskills van Mandy. Want Rob Goossens had er eerst niet zoveel op aan te merken, tot Mandy met allemaal non-argumenten kwam. Hij ging op Twitter vol voor Team Jeroen.

Koninklijke steun

Wie dan weer niet in Team Jeroen zit is de vader van Eloise en broer van de koning, Prins Constantijn. Voor de camera van Shownieuws reageerde hij op de ophef. Hij vond het vooral 'een leuke aflevering'. "Mensen zoeken altijd naar commotie. Anders is er blijkbaar niks aan de hand. Ik snap niet waarom daar commotie over is", zei de prins. Hij vindt het dan ook gedoe om niks. Wel hoopt hij dat z'n dochter verder gaat met fotograferen en dan niet alleen op d'r iPhone voor Instagram.

Het Perfecte Plaatje op Reis zie je op woensdagavond om 20.30 uur op RTL 4.