peter van der vorst bij beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
peter van der vorst bij beau

Peter van der Vorst bij Beau: 'Dit hadden wij moeten weten!'

|
|

Laatste update:

Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL Nederland, reageerde vanavond voor het eerst bij de talkshow Beau over het  misbruikschandaal dat er kleeft aan het RTL 4-programma The Voice of Holland. Zo meende hij onder andere niets te hebben geweten: "Ik begrijp niet dat wij dit nooit gehoord hebben. Daar moet een antwoord op komen... Hoe kan dat?"

Peter van der Vorst: 'Wij hadden dit moeten weten' 

Als reactie op de uitzending van BOOS, waarin de misstanden van The Voice aan het licht werden gebracht, sprak Van der Vorst bij Beau: "Dit is bij ons gebeurd op onze zender. Wij zenden het uit en voelen ons wel degelijk verantwoordelijk. Wij hadden dit moeten en willen weten. Ik vind dat belangrijk om te zeggen.”

'Natuurlijk had hij een machtspositie' 

Verder sprak Peter van der Vorst zijn onvrede uit over de reactie van John de Mol in het programma BOOS: "John heeft een aantal zeer ongelukkige uitspraken gedaan." Hiermee doelde hij bijvoorbeeld op de stelling dat Jeroen Rietbergen geen machtspositie zou hebben: "Natuurlijk had Jeroen een machtspositie! Als jij bandleider bent en je werkt met kandidaten, dan denk je daar niet eens over na."

'Op staande voet ontslagen'

Presentator Beau van Erven Dorens vroeg Van der Vorst bovendien wat hij zou hebben gedaan als hij op de hoogte zou zijn van het misbruik van Jeroen Rietbergen. Daarop reageert de programmadirecteur: "Als we hadden geweten dat de bandleider van The Voice zeer ongepaste apps stuurt naar kandidaten, dan was hij per direct op staande voet ontslagen..." 

Hoe de fusie tussen Talpa en RTL Nederland nu verder zal verlopen, is nog niet duidelijk, zo gaf ook Van der Vorst te kennen. "Heel eerlijk, we zitten in zo’n orkaan deze week dat ik daar nog niet eens over na heb gedacht. Ik ga daar ook niet over. Maar er zullen wel gesprekken moeten worden gevoerd.”

Beau is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder