Peppa Pig staatsvijand nummer 1 in China

Veronica Superguide logo
Peppa Pig staatsvijand nummer 1 in China

Peppa Pig staatsvijand nummer 1 in China

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Peppa Pig is een populaire kindervriendin, maar daar denken ze in China anders over. Verschillende sociale netwerken hebben alle verwijzingen en foto’s van het figuurtje verwijderd!

Peppa, George en hun ouders worden op dit moment geweerd van Chinese sociale media. Dit komt niet door de Britse kinderserie zelf, maar gebeurt als reactie op een rage onder Chinese jongeren.

LOL Peppa!

Tieners en twintigers hebben Peppa omarmd, en posten veel foto’s van zichzelf met plaktatoeages met de roze big. Niemand weet precies hoe het begonnen is, maar de tattoos en Peppa-horloges vinden gretig aftrek bij de Chinese tieners. 

De Communistische Partij ziet zulk gedrag met lede ogen aan, en probeert de rage in de kiem te smoren. Gevreesd wordt dat het gedweep met Peppa het gezag van de overheid ondermijnt.

Het wegpoetsen van Peppa Pig klinkt bizar, maar het is niet de eerste keer dat een kinderheld van het Chinese Internet gepoetst wordt. Vorig jaar was... Winnie de Poeh al aan de beurt.

Grappenmakers vergeleken de Chinese president Xi Jinping met Winnie, om hem te bespotten. Een tijdje later waren er op Chinese sociale media geen verwijzingen meer naar de Poeh-beer te vinden!

En dan dit...

China staat overigens niet helemáál alleen in zijn Peppa-haat. In Australië mag één aflevering van de Britse serie niet op televisie vertoond worden. In de episode ‘Mr. Skinny Legs’ leert Peppa dat spinnen niet gevaarlijk zijn, en dat ze ze best op kan pakken.

Dit geldt natuurlijk wel voor de spinnen in Groot-Brittannië en Nederland, maar niet Down Under: daar wonen zo’n beetje de gevaarlijkste spinnen ter wereld!

Lees verder