Patrick ‘McDreamy’ Dempsey krijgt erediploma

Veronica Superguide logo
Patrick ‘McDreamy’ Dempsey krijgt erediploma

Patrick ‘McDreamy’ Dempsey krijgt erediploma

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Patrick Dempsey redt niet alleen levens op tv, maar ook in het echt! De acteur heeft vanwege zijn inzet voor kankerpatiënten een erediploma gekregen.

'Een grote eer'

De 51-jarige Grey's Anatomy-acteur, die overigens zelf nooit afstudeerde, plaatste verschillende foto's van het eerbetoon op Instagram. “Het is een grote eer dat ik dit diploma heb gekregen vandaag", schrijft Dempsey onder de foto’s. De acteur gaf ook een toespraak aan de studenten. Hij kreeg het eredoctoraat van de Universiteit van Bates in zijn thuisstad Lewiston. Bekijk een stukje van de uitreiking hieronder.

Dempsey saves lives

Nadat bij zijn moeder in 1997 eierstokkanker werd vastgesteld besloot de acteur geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In 2008 opende Dempsey in zijn geboorteplaats een behandelcentrum voor kankerpatiënten. Zijn moeder overleed uiteindelijk in 2014 aan de ziekte.

Derek Shepherd

Patrick brak door als Dr. Derek ‘Mc Dreamy’ Shepherd in de hitserie Grey’s Anatomy. Hij speelde de charmante dokter maar liefst 10 jaar. Voor zijn rol ontving-ie twee Golden Globe-nominaties. Ook was hij afgelopen jaar te zien in de langverwachte komedie Bridget Jones’s Baby. 

Lees verder