Patricia Paay, Geenstijl en twitteraar proberen te schikken in #showergate

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Patricia Paay, Geenstijl en twitteraar proberen te schikken in #showergate

Patricia Paay, Geenstijl en twitteraar proberen te schikken in #showergate

|
|

Laatste update:

Ruim een jaar geleden maakte half Nederland kennis met de beruchte badkamerperikelen van Patricia Paay. De celebrity stond vandaag in de rechtszaal tegenover Geenstijl, de site die naar het bewuste filmpje linkte. De twee partijen slingerden emmers met modder naar elkaar. We denken tenminste dat het modder was.

Volgens advocaat Johan Langelaar ‘wilde Paay dood na het verspreiden van het filmpje’, waarin zijn cliënte een lauwe douche nam uit een sproeier van vlees.

Bagger

De video werd via Whatsapp verspreid, en ene ‘Eendenvanger’ plaatste de video op Twitter. Geenstijl linkte naar deze tweet, waarna de situatie volgens Patricia Paay escaleerde. De zangeres eist in totaal 450.000 euro van ‘Eendenvanger’ en Geenstijl. Dit bedrag is gebaseerd op het schenden van haar goede naam, en het negatieve effect op haar inkomsten.

Volgens de twitteraar en Geenstijl verspreidde La Paay de beruchte video zélf via Whatsapp. Van schade is volgens hen geen sprake, Paay zou er juist baat bij hebben gehad. Patricia Paay verscheen vorig jaar een paar keer op televisie om te reageren op het schandaal. Recent was ze te zien in het nieuwe programma BN’ers In Therapie.

Playboy

Patricia Paay beschuldigde eerder haar buurman van het verspreiden van de video, waarin de diva haar dorst lest met water uit een menselijke boiler. Later trok ze haar beschuldigingen in. Eerder zei Paay ook dat haar telefoon gehackt was, maar de politie vond daar geen bewijs van.

Ergens is er ook nog een bijrol voor Johan Vlemmix, hoe kan het ook anders. De bekende Eindhovenaar heeft het óók met Paay aan de stok, omdat de Brabander zei sekspoppen te willen verkopen die op de zangeres lijken. Paay claimde 30.000 euro (later 15.000), waarna Vlemmix twee ton wilde zien omdat Paay zijn (niet-bestaande) handel de nek had omgedraaid. 

Geenstijl raakte eerder in conflict met Playboy en Britt Dekker, nadat de weblog linkte naar uitgelekte foto’s uit het mannenblad. In eerste instantie werd Geenstijl veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. In het hoger beroep werd Geenstijl weer vrijgesproken, omdat de site weliswaar linkte naar foto’s maar ze zelf niet geplaatst had. Het Europees Hof oordeelde uiteindelijk dat Geenstijl tóch verantwoordelijk was, omdat men linkte ‘met winstoogmerk’ naar ‘materiaal waarvan men kon weten’ dat het illegaal was.

Praat toch!

Aangezien Geenstijl linkte naar een tweet van ‘Eendenvanger’ lijkt de situatie in dit geval vergelijkbaar. Als Paay haar... hobbyvideo’s zélf wereldkundig heeft gemaakt, gaat deze vlieger waarschijnlijk niet op.

De rechter probeert de partijen er nog één keer samen uit te laten komen. Paay, Geenstijl en Eendevanger hebben tot 13 juni om een oplossing te vinden, waarschijnlijk door middel van een rectificatie en geldbedrag. Mochten de partijen hier niet in slagen, dan volgt zes weken later een uitspraak.

Lees verder