Duncan Laurence in Beau

Veronica Superguide logo
Duncan Laurence in Beau

Duncan Laurence cancelt Beau-optreden na twee paniekaanvallen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Songfestival-winnaar Duncan Laurence zat gisteren in Beau om te vertellen over zijn nieuwe album. Hij zou eigenlijk ook live optreden, maar moest dat noodgedwongen cancelen na twee paniekaanvallen eerder op de dag.

Het is niet voor het eerst dat onze Songfestival-held plots wordt overvallen door zo'n paniekaanval. Afgelopen mei zong hij niet live in Eurovision: Shine a light. Ook toen gooide een paniekaanval roet in het eten. Beau wilde eigenlijk dat Duncan - naast een interview - ook live zou zingen, maar dat moest 'ie toch afzeggen.

Twee paniekaanvallen

Beau: "Laat ik het dan meteen zeggen: wij wilden heel graag dat je hier vanavond zou optreden, want we willen je natuurlijk horen, dus dat is jammer. Maar dat was ook weer een paniekaanval die je daarvoor kreeg?" Waarop Duncan toegeeft dat het eerder op die dag dubbel fout ging. "Ja, vandaag had ik er twee, dus ik ben blij dat ik gewoon lekker hier zit en dat is super relaxed."

Meer begrip

Duncan merkt dat veel jongeren om zich heen ook worstelen met hun mentale gezondheid, mede veroorzaakt door de coronaquarantaineperiodes. Hij hoopt op meer begrip voor deze problemen. "Als het zo is en je voelt zoiets: praat er alsjeblieft over. Ik heb gelukkig heel veel fijne mensen om me heen." Hij kon gelukkig ook rekenen op de Beau-redactie. "Waarvan ik vandaag feedback kreeg van: hé, weet je, helemaal oké, kom gewoon, we gaan kletsen en als dat lukt, dan doen we dat."

Geen zenuwen

Duncan is bezig om te ontdekken wat die paniekaanvallen triggert. Het is in ieder geval geen uiting van zenuwen. "Het zijn geen zenuwen. Dat is ook heel gek, om dat tegen elkaar te moeten balanceren. Ik ben niet zenuwachtig, maar soms kan ik dan uit het niets een paniekaanval krijgen. Ik denk ook omdat er gewoon zo veel veranderd is en dan staat het ineens stil. Dan moet je daar op een andere manier mee omgaan."

Beau is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder