Oud-voetballer Eljero Elia zag droomdeelname aan Expeditie Robinson in duigen vallen

Oud-voetballer Eljero Elia droomde al jaren van deelname aan zijn Expeditie Robinson. Toen het eenmaal zo ver was, werd hij toch nog afgebeld. Omdat er iets op Google stond wat de programmamakers niet beviel. "Maar oké, succes met je programma dan."

Eljero Elia

Nu zijn voetbalcarrière bij onder andere FC Twente, Feyenoord, Juventus en HSV er op zit, spreidt Eljero Elia zijn vleugels. Hij wil nog steeds voetbaltrainer worden, maar is intussen ook actief in de muziekindustrie. Met housemuziek om precies te zijn. Rap vindt hij ook mooi, "maar op dat soort feestjes loopt iedereen met spanning rond en kan het snel escaleren. Geen zin in." Dat vertelt Eljera aan het AD in een interview.

Afgebeld voor de Expeditie

Wie Eljero Elia googelt kan een bericht vinden dat het in het verleden als eens is geëscaleerd. Reden genoeg voor de makers van Expeditie Robinson om Eljero af te bellen vlak voor z'n deelname. "Meedoen was een droom voor me. Maar ze hebben wat gegoogeld en gelezen dat ik in het verleden iemand zou hebben mishandeld. Ik heb het niet gedaan en ben er nooit voor veroordeeld. Maar oké, succes met je programma dan", vertelt Eljero in de krant.

Droom geknapt

Daarmee viel voor Eljero een droom in duigen, die helemaal zin had in alle spellen en de harde omstandigheden. "Vind ik het eerlijk dat Expeditie Robinson me hierom weigert? Nee. Maar ik kan het naast me neerleggen, ben rustiger. Daarin ben ik gegroeid als mens." Die oneerlijkheid heeft hem vaker achtervolgd in zijn carrière, ook als voetballer.

 

Fake news

Het frustreert hem nog steeds, blijkt uit het interview. "Werd ik aangereden, stond er in de media dat ik een ongeluk had veroorzaakt. Rende ik na een wedstrijd naar binnen omdat mijn dochtertje op de intensive care lag, zeiden de media dat ik ze ontweek. En om in het Nederlands elftal te komen had ik altijd het idee dat ik een actie dertig keer moest laten zien, terwijl anderen aan vijf keer genoeg hadden. Dat deed me pijn. Maar de wereld is gewoon niet altijd eerlijk. Daar kan ik niks aan veranderen.’’

Nieuw leven

Toch hij intussen heel anders in het leven. Hij nam afscheid van veel 'vrienden' die volgens hem alleen maar van 'm profiteerden en hij besteedt veel tijd aan zijn vader. "Hij is dementerend en woont in een verpleeghuis. Ik probeer zo vaak mogelijk langs te gaan. Dan neem ik een Berlinerbol voor hem mee en wat fruit. Hij zit nu op het punt dat hij me soms niet meer herkent. Dat is moeilijk."

Put your hands up for Eljero

Zijn nieuwe droom is om als DJ op een groot festival te staan. Kort geleden kwam zijn eerste houseplaat Love Comes Down uit, waarmee hij hoopt dat te bereiken. Hij laat zich in elk geval niet meer gek maken, zegt-ie. "Niet Expeditie Robinson of wie dan ook. Ik ben nu ready voor de wereld."