Will Smith

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will Smith
OscarsHollywoodOphef

Oscar-organisatie komt met 'gepaste actie' tegen Will Smith

|
|

Laatste update:

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, gaat actie ondernemen tegen Will Smith. De Academy komt met "passende maatregelen tegen de heer Smith".

 

Dat laat de organisatie achter de filmprijzen weten in een brief naar haar leden, die in handen is van Variety. Dit is - voor degenen die nog niet onder hun steen vandaan waren gekropen - natuurlijk een reactie op de keiharde bitchslap die Will Smith Chris Rock gaf nadat de comedian een grap maakte over Wills vrouw Jada Pinkett Smith. Will bood later ook zijn excuses aan voor de klap.

'Officieel proces'

"Zoals geregeld in de Californische wet met betrekking tot leden van non-profitorganisaties zoals de Academy, en uiteengezet in onze Gedragsnormen, moet dit een officieel proces volgen dat enkele weken in beslag zal nemen", is te lezen in de brief die is verstuurd na het incident tussen Will Smith en Chris Rock. "De Raad van Bestuur zal dit proces uitvoeren op een manier die zowel doelmatig als respectvol is voor alle betrokkenen, waarbij tegelijkertijd de normen van de Academie worden gehandhaafd."

Oscar-organisatie is 'overstuur'

De organisatie zegt in de brief ook "overstuur en verontwaardigd" te zijn. "De uitzending zondag van de 94e Oscars was bedoeld als een viering van de vele mensen in onze gemeenschap die het afgelopen jaar ongelooflijk werk hebben verricht. We zijn boos en verontwaardigd dat die momenten werden overschaduwd door het onaanvaardbare en ongewenste gedrag op het podium door een genomineerde." Het plan is dat het team woensdagavond bij elkaar komt om de klap en de naspeel te bespreken.

 

Vlak na de uitreiking meldde de organisatie al dat ze "geen enkele vorm van geweld" toestaat, ook al kreeg Will onder luid applaus nog 'gewoon' zijn Oscar voor beste acteur uitgereikt nadat hij Chris Rock sloeg.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder