Orphan Black komt Orphan Back!

Veronica Superguide logo
Orphan Black komt Orphan Back!

Orphan Black komt Orphan Back!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Orphan Black bood spanning, drama en een fikse dosis sciencefiction. Goed nieuws voor de fans: de serie krijgt waarschijnlijk een vervolg!

Orphan Black draaide om Sarah (Tatiana Maslahy) die ontdekt dat ze een kloon is van iemand anders, en... lang niet de enige! Maslahy speelt meerdere dubbelrollen, terwijl ze als Sarah nieuwe klonen ontdekt, onderzoek doet naar een mysterieuze organisatie én wordt opgejaagd door een gevaarlijke sekte.

Orphan Black stopte in 2017, na vijf seizoenen, en zou eigenlijk een vervolg krijgen in de vorm van een nieuwe comic-serie. Deze (Crazy Science) werd na één uitgave helaas al stopgezet. Slecht nieuws voor de fans, die echt nog wel meer avonturen over de rare kloonpraktijken wilden zien. Waarschijnlijk komt het er alsnog van!

Orphan Black 2

AMC (van o.a. The Walking Dead, Breaking Bad) zou zich bij productiemaatschappij Temple Street gemeld hebben voor een nieuwe Orphan Black. Da’s op zich bijzonder, want de serie is eigenlijk afkomstig van de Canadese zender Space, en werd in de VS uitgezonden door BBC America.

De nieuwe serie wordt schijnbaar geen reboot en óók geen sequel. De serie speelt zich af in hetzelfde universum, en draait waarschijnlijk om vergelijkbare thema’s, maar het is onduidelijk hoe Orphan Black en de spin-off precies met elkaar verbonden zijn.

De vijf seizoen van de originele Orphan Black staan trouwens allemaal op Netflix. Erg leuke serie!

Lees verder