Orgel Joke geeft gezondheidsupdate: 'Ik dacht dat ik het niet zou redden'

Het was even flink schrikken voor de gezelligste oma van Nederland. Het jaar van Orgel Joke begon allesbehalve goed met een lang bezoek aan het ziekenhuis. Nu geeft ze een update over haar gezondheid. Hoe gaat het met haar?

Orgel Joke

In december moest Joke Meijer met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Geen fijne kerst voor de gezellige muzikante, want het was toch echt even goed mis. De oorzaak: een hele zeldzame stollingsstoornis. Pas na een maand mocht Joke het ziekenhuis verlaten

'Heel dankbaar'

Inmiddels zijn we weer een tijd verder en is er veel gebeurd in de tussentijd. In een interview met RTL Boulevard vertelt Orgel Joke hoe het nu mer haar gaat. Ze legt uit dat het beetje bij beetje beter gaat. "Ik ben nu geruster", vertelt ze. "Toen ik in het ziekenhuis lag, zei ik wel tegen mezelf: 'Dit was het.' (...) Ik dacht echt dat ik het niet zou redden. Ik ben nu heel dankbaar, want het had heel anders kunnen lopen."

Oma Joke

Hoewel de periode eigenlijk als gitzwart voor Joke kan worden beschouwd, is er toch een heel groot lichtpuntje geweest in deze nare tijd. Ze is namelijk oma geworden! Haar zoon Jeffrey vertelt in het interview dat hij flink was geschrokken van het slechte nieuws, maar dat hij in die periode ook bijna vader zou worden. Behoorlijk dubbel dus. Gelukkig heeft oma Joke al kunnen genieten van haar kleinkind!

RTL Boulevard is iedere dag rond 18.35 uur te zien op RTL 4.