Harry Potter new film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harry Potter new film

Opnieuw geruchten over nieuwe Harry Potter-films

|
|

Laatste update:

Al drie jaar gaan er geruchten dat er een filmversie zou komen van het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child. Tot nog toe ging het steeds om niet al te aannemelijke geruchten van anonieme bronnen, maar nu heeft Harry's geestelijk moeder J.K. Rowling zelf olie op het vuur gegooid met een mysterieuze tweet: “Soms komt duisternis voort uit mysterieuze plaatsen...”

Toch wel een Cursed Child-film?

Natuurlijk kan de Britse schrijfster met haar tweet doelen op iets geheel anders, wellicht dat er een aankondiging komt dat The Cursed Child in nieuwe steden op de planken gaat komen ofzo. Maar Rowling zal zich heus wel beseffen dat ze Potter-fans blij zou maken met een dooie hippogrief, als het om zulk relatief klein nieuws zou gaan. Daarnaast is het haar eerste eigen tweet sinds januari.

En dan ook nog met de originele cast?

Toevallig genoeg kwam de niet altijd even betrouwbare website WeGotThisCovered eerder op de dag met een nieuw gerucht dat er opnieuw Harry Potter-films (jawel, meervoud) in de maak zouden zijn mét de originele cast. En dat terwijl Daniel Radcliffe eerder had aangegeven weinig trek te hebben in een Cursed Child-film. Ook Rowling zelf tweette twee jaar terug nog dat geruchten over een verfilming van The Cursed Child absolute onzin waren.

Geruchten aannemelijker sinds tegenvallend succes van Crimes of Grindelwald

Op zich zou een verfilming van het succesvolle Harry Potter Theaterstuk nu een stuk aannemelijker zijn dan één of twee jaar geleden: de bioscoopopbrengsten van de laatste Potter-gerelateerde film, Fantastic beasts: the Crimes of Grindelwald bleven vorig jaar ver achter bij die van alle eerdere releases. Wellicht dat Warner Bros nu alles op alles probeert te zetten om J.J. Rowling en de oude cast toch over te halen om weer akkoord te gaan met één of meer nieuwe films rond ieders favoriete tovenaarsleerling.

Lees verder