Opnames voor Han Solo’s Star Wars-film zijn klaar, en hij heet…

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opnames voor Han Solo’s Star Wars-film zijn klaar, en hij heet…

Opnames voor Han Solo’s Star Wars-film zijn klaar, en hij heet…

|
|

Laatste update:

Regisseur Ron Howard liet op Twitter weten dat de opnames voor Han Solo’s Star Wars-avontuur er op zitten. En passant onthulde hij ook even de titel voor de langverwachte film!

Er werd de laatste tijd al veel gespeculeerd over de titel van de Han Solo-film. Een crewlid werd gefotografeerd in een T-shirt met daarop ‘Red Cup’. Het bedrijf dat de bekende, rode plastic drinkbekertjes maakt heet… Solo. Achteraf een behoorlijk grote hint!

Solo: A Star Wars Story

Het verhaal van Solo is grotendeels onbekend. Ron Howard deelde op Twitter wel setfoto’s van (waarschijnlijk) Corellia (Han Solo’s thuisplaneet), en Kessel (van de beroemde ‘Kessel Run’). Net als Rogue One gaat Solo minder in op de verhaallijn van de ‘Episode’-Star Wars-films. De film gaat vooral over de jonge jaren van de aimabele schelm.

Han Solo wordt vertolkt door Alden Ehrenreich. Da’s een flinke kluif voor de jonge acteur: de vergelijking met Harrison Fords beroemde personage is nooit ver weg! Hij krijgt hulp van Donald Glover, die in de huid kruipt van Solo’s maatje Lando Calrissian. Verder zijn er rollen voor Emilia Clarke (Game of Thrones), Paul Bettany (Iron Man) en Woody Harrelson.

Disturbance in the Force

Net als bij Rogue One, waarvoor veel reshoots nodig waren, ging de productie van Solo niet van een leien dakje. Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller werden ontslagen, waarna Ron Howard het stokje overnam. Acteur Michael K. Williams (The Wire, The Night Of) werd helemaal uit de film geknipt, omdat hij niet beschikbaar was voor reshoots. Howard wilde de film omgooien, maar Williams was toen al bezig met opnames voor The Red Sea Diving Resort in Afrika.

Solo: A Star Wars Story wordt eind mei 2018 in de bioscoop verwacht. Op 13 december verschijnt eerst nog Star Wars: The Last Jedi.

Lees verder