Opnames Captain Marvel van start!

Veronica Superguide logo
Opnames Captain Marvel van start!

Opnames Captain Marvel van start!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het werk aan de nieuwe Marvel-film Captain Marvel is vandaag begonnen! Wat weten we over deze dame met superpowers?

Captain Marvel is hier wat minder bekend, maar in de VS is de vrouwelijke Marvel-superheldin aardig populair. Haar verhaal begint als het DNA van pilote Carol Danvers door een botsing met een ruimteschip deels buitenaards van oorsprong wordt. Carol wordt hierdoor supersterk, en begint een carrière als de superheldin Captain Marvel. Marvel Studios kondigde op Twitter aan dat de productie écht begonnen is.

Carol Danvers wordt gespeeld door Oscar-winnares Brie Larson (Room, Kong: Skull Island). Samuel L. Jackson speelt een jongere Nick Fury (met twee ogen!). De film speelt in de jaren 90, dus ruim voor Fury en S.H.I.E.L.D. met superhelden bezig waren.

Return of the return

Danvers’ mentor, de buitenaardse Mar-Vell, wordt gespeeld door Jude Law. Twee personages uit Guardians Of The Galaxy zijn ook in Captain Marvel te zien. Het gaat om Ronan The Accuser (Lee Pace) en Korath (Djimoun Hounsou). Beiden lieten het leven toen de Guardians ze te pakken kregen.

Er is ook goed nieuws voor Agents of S.H.I.E.L.D.-fans! Agent Phil Coulson (Clark Gregg) is ook te zien in Captain Marvel. Deze collega van Nick Fury stierf jammerlijk in The Avengers, maar bleek populair genoeg voor zijn eigen serie. Het is voor het eerst dat Coulson weer op het witte doek te zien is, ook al is het dus in een soort prequel.

Captain Marvel staat gepland voor 8 maart 2019.

Lees verder