Op de Schaal van Superguide: Robert ten Brink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op de Schaal van Superguide: Robert ten Brink

Op de Schaal van Superguide: Robert ten Brink

|
|

Laatste update:

Is het Sinterklaas? Is het de Kerstman? Nee, het is Robert ten Brink. In deze tijden van Jingle Bells en romantiek is Dr. Love de enige juiste man om op de Schaal van Superguide te zetten.

1. Heeft hij een boek geschreven of is er een boek over hem geschreven?

Je zou denken dat Robert te druk is met de liefde om boeken te schrijven, maar niets is minder waar: hij schreef De Ideale Vader Bestaat Niet en ook zijn columns in Vriendin werden gebundeld. 1 punt. 

2. Wat is zijn reputatie?

Die van familieman, vriendelijke vent en natuurlijk, romanticus. Jaren voordat Yvon Jaspers boeren aan de liefde probeerde te helpen, was Robert ten Brink al bezig met het samenbrengen van geliefden. Maar hij deed meer op televisie en is dan ook niet meer weg te denken van de buis. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft hij op zijn naam staan?

All You Need Is Love, Love Is In The Air, Weekend Miljonairs, Laat Ze Maar Lachen, het Jeugdjournaal (wist je die nog?), Lingo, Holland's Got Talent, Big Diet. De programma's zijn niet aan te slepen. Ten Brink werkte voor de publieke omroep, SBS en RTL. En Nederland is de 61-jarige presentator nog niet zat. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft hij?

Robert heeft een twitteraccount, maar wel met verrassend weinig volgers: 3.555. 0 punten.

5. Hoe doet hij het bij de vrouwen?

Hij heeft er zes thuis zitten. Samen met zijn vrouw Roos heeft hij vijf dochters: Charlotte, Suzanne, Isabel, Nina en Emma. Of hij het ook goed doet bij de vrijgezelle dames? Kijk maar eens een aflevering van All You Need Is Love. 1 punt.

6. Is hij in aanraking met justitie geweest?

Dat Dr. Love nog nooit is aangehouden op verdenking van het stelen van harten, vinden wij verrassend. Zover wij weten heeft hij een schoon strafblad. 1 punt.

7. Hoe wordt hij gerecenseerd?

Dat Robert de enige echte Dr. Love is staat ook voor de recensenten buiten kijf. De kijkcijfers van All You Need Is Love blijven indrukwekkend en ook andere shows die hij in het verleden maakte, werden goed bekeken. 1 punt.

8. Hoe ziet de toekomst er voor hem uit?

Met zijn 61 jaar zou je zeggen dat Robert over niet al te lange tijd met pensioen gaat. Op dit moment lijkt het er echter nog niet op. Wij denken dat er vast nog genoeg te doen op televisie. Wel als presentator van het soort shows dat hij de afgelopen jaren ook deed. Misschien is vloggen [gehoord op de redactie] nog een ideetje? 0,5 punt.

9. Heeft hij ook succes over de grens?

Voor zijn programma's reisde Robert de hele wereld af, maar hij presenteerde geen shows over de grens. 0 punten.

10. Heeft hij bekende familieleden of vrienden?

Tijdens zijn werkende leven deed Ten Brink vast vriendschappen met andere BN'ers op. Ook binnen zijn familie vinden we een sprankje fame: dochter Charlotte maakte furore met haar deelname aan Popstars en The Voice of Holland. 1 punt.
Eindcijfer: 7,5.

Lees verder