Op de Schaal van Superguide: Irene Moors

Veronica Superguide logo
Op de Schaal van Superguide: Irene Moors

Op de Schaal van Superguide: Irene Moors

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Irene Moors gaat aankomende zaterdag voor het eerst naar bed met een BN'er in haar latenightprogramma Naar Bed Met Irene. Wij vonden het hoog tijd om haar op de Schaal van Superguide te zetten.

1. Heeft ze een boek geschreven of is er een boek over haar geschreven?

Nee, Irene is een schoenmaker die bij haar leest blijft. Ze doet al jaren televisie, met een klein uitstapje naar de radio en een paar kleine hits, en dat doet ze goed. 0 punten.

2. Wat is haar reputatie?

Die van professioneel en kundig presentatrice. Irene is een van die sterren wier gezicht niet meer van de Nederlandse televisie weg te denken is en niet op een irritante manier, maar juist als vriendelijke vrouw met een goed gevoel voor humor. Veelal wordt Irene in een adem met Carlo genoemd. Het komische duo is ongelooflijk goed op elkaar ingespeeld, maar Irene kan ook prima zonder Carlo. 1 punt.

3. Hoeveel programma’s/films/series heeft zij op haar naam staan?

Poeh, dat zijn er een hoop. Irene begon bij de publieke omroep met Dit Is Disney en stapte met de introductie van de commerciële tv over naar RTL. Telekids - met afzonderlijk razend populaire onderdelen zoals Pittige Tijden en Mega Blubber Power Race - Life & Cooking, de TV-Kantine, Eigen Huis & Tuin, Er Is Zoveel Meer en Life4You zijn slechts een aantal programma’s die Irene op haar naam schreef. Begin dit jaar verhuisde ze naar SBS, waar ze De Vreemde Eend en Over Smaak Valt Te Twisten presenteerde. Met Naar Bed Met Irene laat Moors weer een andere kant van zichzelf zien. 1 punt.

4. Hoeveel volgers op Twitter heeft ze?

Nul komma nul, Irene heeft namelijk geen Twitter. 0 punten.

5. Hoe doet ze het bij de mannen?

Ondanks dat Telekidskijkertjes ervan overtuigd waren dat Carlo en Irene verkering hadden, is Irene al jaren hartstikke gelukkig getrouwd met Barry. ”Mijn man en ik zijn superblij met elkaar, heel verliefd ook nog. We hebben niets ingewikkelds nodig om onze relatie op te trokken”, vertelt Irene in Veronica Magazine. Ze sluit haar betoog af met ”Barry en ik willen samen oud worden, zo simpel is het.” Hartstikke aandoenlijk, maar geen wilde verhalen van Irenes kant helaas. 0,5 punt.  

6. Is ze in aanraking met justitie geweest?

Indirect kreeg Irene met de duistere kant van tv te maken, door ’medium’ Robbert van den Broeke met wie ze het programma Er Is Zoveel Meer maakte. Van den Broeke viel jammerlijk door de mand op televisie en RTL stopte met het programma. Van den Broeke bedreigde Moors vervolgens omdat zij hem aan de kant zette. Moors voelde zich echter totaal niet bedreigd door hem en daarmee was de kous af: ”Dit is zo buitensporig. We hebben te maken met iemand die ziek is.“ 1 punt.

7. Hoe wordt ze gerecenseerd?

Irenes programma’s doen het over het algemeen bijna altijd goed. Ze moet nog even wennen bij SBS, maar Naar Bed Met Irene is weer typisch zo’n programma dat het goed zou kunnen gaan doen. Irene ontving in 2002 een prijs voor haar presentatietalent: de Zilveren Televizier-Ster. 1 punt. 

8. Hoe ziet de toekomst er voor haar uit?

Goed. Genoeg te doen voor Irene in televisieland. Naast presenteren maakt en bedenkt ze ook programma’s, maar wij willen haar graag voor de camera blijven zien. 1 punt.

9. Heeft ze ook succes over de grens?

Irene valt niet in het rijtje Nederlandse presentatrices die het goed doen bij de oosterburen, zoals Linda de Mol en Sylvie Meis. Haar typische Hollandse uitstraling past ook juist zo goed bij ons eigen publiek. Geen punten helaas.

10. Heeft ze bekende familieleden of vrienden?

Met stip op 1 staat natuurlijk 'best friend' Carlo Boszhard, maar er zijn meer Bekende Nederlanders met wie Irene bevriend is. Haar kinderen maken wat ons betreft ook kans op het BN'er-schap. Zoon Tijn speelde al in een film van De Club van Sinterklaas en dochter Rosalie verscheen veelvuldig in de binnenlandse media toen ze dit jaar haar 18e verjaardag vierde. 1 punt.
Eindcijfer: 6,5.

Lees verder