Ook Tim Hofman onthult een feitje over zijn BNNVARA-salaris

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ook Tim Hofman onthult een feitje over zijn BNNVARA-salaris

Ook Tim Hofman onthult een feitje over zijn BNNVARA-salaris

|
|

Laatste update:

In de slotaflevering van Wat verdien je? onthulde presentatrice Astrid Joosten gisteravond hoeveel zij verdient met haar werk voor BNNVARA. Ze bleek nét onder de Balkenendenorm te zitten met een jaarsalaris van 175.000 euro, een bedrag dat de gemoederen al de hele dag flink bezighoudt. Ook presentator Tim Hofman doet vandaag een spreekwoordelijke duit in het zakje.

Loonkloof

Op sociale media wordt hevig gediscussieerd over het salaris van Astrid. Men vraagt zich - met de welbekende loonkloof tussen mannen en vrouwen in het achterhoofd - onder meer af wat de mannen in hémelsnaam moeten verdienen als Astrid al zo’n bedrag mee naar huis krijgt. Tim (29) ontkracht het idee dat de mannelijke presentatoren van de zender nóg beter boeren.

‘Niet zóveel’

Op Twitter onthult hij dat de mannen bij BNNVARA “NIET ZOVEEL” verdienen. Althans, hijzelf in ieder geval niet. “Matthijs wel, maar dat is-ie waard. Overigens, ik weet het salaris van vier vrouwelijke collega’s die ook in beeld werken en die verdienen alle vier meer dan ik. Geen zorgen!!! BNNVARA ❤ VROUWE!”, aldus de presentator. 

Zo, zo, Matthijs...

Met ‘Matthijs’ bedoelt Tim uiteraard De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hij incasseert jaarlijks maar liefst 580.000 euro. Dat bedrag wordt volgens Ster-directeur Frank Volmer, die ook aanwezig was in de laatste uitzending van Wat verdien je?, in slechts één week terugverdiend met spotjes die rondom de dagelijkse talkshow te zien zijn.

File-money

Een andere presentator die eerder een boekje opendeed over wat de publieke omroep hem waard vond, is de momenteel contractloze Filemon Wesselink (38). Hij maakte in 2007, toen hij ongeveer net zo oud was als Tim nu is, bekend per jaar zo’n 84.000 euro binnen te harken bij BNN. Een bedrag waar collega’s in het programma Ranking the Stars hartelijk om moesten lachen. In 2011 gaf Filemon een update: vier jaar later was het bedrag opgelopen tot 108.000 euro.

Lees verder