Onze Jongens werd geïnspireerd door Jan Kooijman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onze Jongens werd geïnspireerd door Jan Kooijman

Onze Jongens werd geïnspireerd door Jan Kooijman

|
|

Laatste update:

Onze Jongens draait vanaf donderdag in de bioscopen. De inspiratie voor de Nederlandse versie van Magic Mike was Jan Kooijman. Wie anders?

Geen naakte Jan

Of 'ie in de film dan ook (half)naakt te zien is? Helaas niet. "We hebben in het verleden heel fijn samengewerkt. Maar zijn focus ligt op dit moment in zijn carrière niet op rollen waarvoor hij uit de kleren moet; dat snap ik ook wel", vertelt Johan Nijenhuis aan BuzzE. 

Onze Jongens

Volgens Nijenhuis ontstond het idee voor Onze Jongens toen Kooijman werd nagefloten op de set van een van zijn andere films. Hij denkt dat er "iets substantieel veranderd is" in de verhoudingen tussen mannen en vrouwen en maakte daar maar al te graag een film van. 

Niet Jan, maar Jim

Alhoewel we er vrij zeker van zijn dat vrouwelijk Nederland Jan Kooijman in navolging van Channing Tatum had willen zien strippen, is de hoofdrol weggelegd voor Jim Bakkum. Zeker geen verkeerde keuze. Nijenhuis: "Ik heb zelden iemand zich met zoveel gedrevenheid op een rol zien werpen. En hij was bereid om bijna acht maanden lang naar de de sportschool te gaan om zijn lichaam optimaal af te trainen." Dat is weer een extra reden voor ons om donderdag 29 december a.s. de bios in te duiken. 

Lees verder